OZREN BILUŠIĆ

NAJVEĆA ŽELJA PRVAKA NAŠE NACIONALNE OPERE 'Štedim da kupim polovnu Alfa Giuliju, pet godina staru, ona je kao opera, ima dušu i budi emocije...'

 

Prvak Opere zagrebačkog HNK Ozren Bilušić proslavio je nedavno 44. rođendan i od supruge dobio tortu sa znakom automobila talijanske marke Alfa. Bariton Bilušić, aktualno pjeva Papagena u rasprodanoj Mozartovoj „Čarobnoj fruli“ i javna je tajna da je majstor pjevač nacionalne Opere strastveni ljubitelj Alfi kao i član zagrebačkog kluba ljubitelja Alfe Cuoresportivo.

- Zašto volim Alfu? Zato jer ona ima dušu i budi emocije. Kao opera - rekao je u povodu rođendana i rođendanskih želja prvak Opere koji uporno štedi kako bio kupio novu, odnosno polovnu Alfa Giuliu, pet godina staru.

Ozren Bilušić je rođeni Bjelovarčanin, a po ocu podrijetlom iz šibenskog zaleđa, s Promine. U Operu HNK primljen je 1995. godine, 2004. godine je postao solist, a 2016. prvak Opere. Pjevao je dosad više od 70 uloga na pozornicama hrvatskih nacionalnih kazališta, različitim festivalskim i koncertnm produkcijama, u Kanadi i u Libanonu.

Na repertoaru HNK može ga se ove sezone vidjeti kao Papagena u Mozartovoj „Čarobnoj fruli“, Mandarina u Puccinijevoj „Turandot“, Alcindora u „La Boheme“ i Alapića u „Nikoli Šubiću Zrinskom“.

Od 11. ožujka, pa kroz svibanj i lipanj nastavlja pjevati Papagena u „Čarobnoj fruli“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:56