ŽIVOST NA SCENI

Nastup na jubilarnom 20. Festivalu zagrebačkih kazališnih amatera izborilo šest predstava

 Jan Humski
Jubilarni 20. FZKA održat će se sljedeći vikend 16. i 17. travnja u Centru KNAP

Nakon puna dva tjedna tijekom kojih se na 40. SKAZ-u na pozornici Kazališta KNAP predstavilo čak 45 predstava, što su svjedočili o iznimnoj svestranosti i živahnosti amaterske kazališne scene grada Zagreba koja radi punom parom te uvijek iznova iznenađuje kazališno relevantnim predstavama.

Stručno povjerenstvo 40. SKAZ-a koje čine redatelj Georgij Paro, dramaturginja i teatrologinja Željka Turčinović te kazališni kritičar Andrija Tunjić, pomno je pratilo sve predstave te zajedničkim snagama jednoglasno presudilo o najboljima.

Tako je svoje „grande finale“, odnosno nastup na jubilarnom 20. Festivalu zagrebačkih kazališnih amatera izborilo sljedećih šest predstava – Glumačke improvizacije Nukleus kazališne radionice Punkošipak, predstava Hej, i ja sam tu Narodnog sveučilišta Sesvete, Snjeguljica dramske skupine Hrvatskih studija, predstava Ako se vratimo na početak kazališne družine Pluton, Scene na sceni dramske skupine Teatra Gaudeamus Centra KNAP , kao i lanjski pobjednici SKAZ-a, dramska skupina Erkave s predstavom Gospođica Julija.

Jubilarni 20. FZKA održat će se sljedeći vikend 16. i 17. travnja u Centru KNAP, a Festival tradicionalno dodjeljuje nagrade za najbolju predstavu u cjelini, najbolju glumicu, najboljeg glumca i za najbolji originalni tekst ili predložak za igru. Festival će pratiti i ovogodišnji selektor 56. festivala hrvatskih kazališnih amatera Igor Ružić. FHKA održat će se u Pazinu, od 20. do 22. svibnja i u Vodicama, od 27. do 29. svibnja 2016.

CENTAR KNAP - ZAGREBAČKA SCENA KAZALIŠNIH AMATERA

Raspored predstava na 20. Festivalu zagrebačkih kazališnih amatera

subota 16. travnja

17.00

Domagoj Topić: HEJ, I JA SAM TU

NARODNO SVEUČILIŠTE SESVETE

18.30

August Strindberg: GOSPOĐICA JULIJA

DRAMSKA SKUPINA "EKRAVE"

20.00

Rebecca Agić: SCENE NA SCENI

DRAMSKA SKUPINA "TEATAR GAUDEAMUS" CENTRA KNAP

...

nedjelja 17. travnja

17.00

Glumačke improvizacije: NUKLEUS

KAZALIŠNA RADIONICA PUNKOŠIPAK

18.30

Bruno Bartolić, Danijela Evđenić: AKO SE VRATIMO NA POČETAK

KAZALIŠNA DRUŽINA "PLUTON"

20.00

Nikolina Dominković: SNJEGULJICA

DRAMSKA SKUPINA HRVATSKIH STUDIJA

21.30

PROGRAM DODJELE NAGRADA 20. FZKA

22.00

FESTIVALSKI PARTY

...

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:46