Psihološki triler

Neva Rošić u 87. godini života režira neobičnu ljubavnu priču. Glavni je protagonist novinar

Rijeka, 270921.
HNK Ivana pl. Zajc.
Glumica, Neva Rosic.

 Matija Djanjesic/Cropix
Premijera ‘Enigmatskih varijacija‘ u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci zakazana je za petak

Premijerna izvedba predstave Talijanske drame riječkog HNK Ivana pl. Zajca "Variazioni enigmatiche"/"Enigmatske varijacije" Érica-Emmanuela Schmitta u petak 10. prosinca otvorit će novi Dram(m)a centar "Zajc".

Psihološki triler o životu i ljubavi režira u 87. godini Neva Rošić, jedna od najvećih umjetnica hrvatskoga glumišta, koja se od sredine 90-ih povremeno bavi i režijom, najčešće u riječkom kazalištu. "Enigmatske varijacije" su neobična ljubavna priča. Pojavljuju se samo dva lika, novinar i pisac, a objekt njihova interesa, žena, ostaje tajanstveno stvorenje.

Zanimljivost ljubavne intrige donose dvojica glumaca, Aleksandar Cvjetković i Mirko Soldano. Naslov je autor posudio od skladatelja Edwarda Elgara koji u svojoj skladbi obrađuje skrovitu temu u 14 varijacija. "Osim o ljubavi, komad govori i o usamljenosti te strahu od samoće u bolesti, temi koja nam je sigurno u ovom trenutku jako bliska", ističe legendarna Neva Rošić vjerujući da će predstava pružiti publici gotovo "dva sata napete igre, verbalnih dvoboja i pametnih misli".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 22:10