VELIKA LJUBAVNA PRIČA

NOVI AUTORSKI PROJEKT VLATKE VORKAPIĆ 'Titon' u nedjelju premijerno u Centru za kulturu Trešnjevka

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 12.12.2018. u 14:52

Zagreb, 280311. Zagreb film. Vlatka Vorkapic, reziserka i scenaristica, autorica je dokumentarca -Golf za pocetnike-. Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX

Vlatka Vorkapić

Teatar Erato u suradnji s Teatrom na Trešnjevci u nedjelju, 16. prosinca u Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu donosi premijeru novog autorskog projekta Vlatke Vorkapić "Titon", koji nastaje kroz glumačke improvizacije na temu mita o Eoji i Titonu i njihove ljubavne priče.

Kako se ističe u najavi, polazeći tematski od motiva želje za vječnim životom i mladošću koji je u današnjoj "narcističkoj" kulturi vrlo prisutan i iznimno važan, ovaj "kazališni projekt za jednu ženu, tri muškaraca i jednog cvrčka" zasniva se na mitu o Eoji, ružoprstoj božici zore koja se jako zaljubila u smrtnika Titona te za njega kod Zeusa izmolila besmrtnost, ali je zaboravila tražiti i vječnu mladost.

"Kakvu želju je poželjela – takvu joj je Zeus i ispunio. Titon je dobio vječni život ali ne i vječnu mladost. Titon stari jer je Eoja napravila kobnu grešku", stoji u najavi.

Velika ljubavna priča Eoje i Titona, sudbinski određena Eojinom pogreškom, otvara niz mogućnosti za dramaturšku i glumačku igru s različitim žanrovima.

Poigravajući se s žanrovskim obrascima - od romantične komedije do tragikomedije, od burleske do groteske, od koreodrame do melodrame, od antičke drame do teatra apsurda, predstava "Titon" pokazuje da ljudski život nikad nije samo jedan žanr.

Ideju i tekst napisan na osnovi glumačkih improvizacija potpisuje Vlatka Vorkapić a igraju Judita Franković Brdar, Žarko Potočnjak, Vladimir Posavec-Tušek i Marko Braić.

Glazbu je skladao Stanislav Kovačić.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo