DRUGO VRIJEME, ISTA KOMEDIJA

NUŠIĆEVO ČUDO SMIJEHA GOSTUJE U KEREMPUHU 'Gospođa ministarka', nažalost, vječito je aktualna komedija o dolasku skorojevića na vlast

U petak 22. travnja u 20 sati ova uspješna produkcija gostuje na velikoj sceni Satiričkog kazališta Kerempuh

Kazalište “Kerempuh“ gostovalo je u listopadu 2015. u Srpskom narodnom pozorištu gdje je pod nazivom “Dani Satiričkog kazališta Kerempuh u Novom Sadu” tamošnjoj publici predstavilo svojih pet recentnih produkcija.

Riječ je o ansambl predstavama novih snažnih autorskih poetika s nizom zapaženih glumačkih ostvarenja koje su zaštitni znak repertoara Satiričkog kazališta Kerempuh. Njihovu kvalitetu prepoznala je kritika i publika, a ovo gostovanje dio je regionalne kulturne razmjene koje Satiričko kazalište Kerempuh kontinuirano njeguje s najjačim kazalištima slične estetike u užoj i široj regiji.

U uzvratni posjet dolazi poslovična komediografska poslastica - 'Gospođa ministarka' Branislava Nušića koja u ambicioznoj režiji Radoslava Milenkovića obećava smijeh u publici, ali i podsjećanje na nažalost vječitu aktualnost Nušićeve priče o neobrazovanim skorojevićima bez ikakvih inhibicija, koji stjecajem okolnosti dođu na vlast.

U predstavi igraju: Lidija Stevanović, Jugoslav Krajnov, Aleksandar Gajin, Jovana Mišković, Alisa Lacko / Sanja Ristić Krajnov, Marko Savković, Predrag Momčilović, Marko Savić, Ljubica Rakić, Milovan Filipović, Milorad Kapor, Jelena Antonijević, Gordana Jošić Gajin, Tijana Maksimović, Višnja Obradović, Miroslav Fabri, Gordana Kamenarović, Olivera Stamenković, Maja Nikolić, Dragomir Pešić, Slavenko Stupić.

Otkad je premijerno izvedena, 24. siječnja 2009., za predstavu "Gospođa ministarka" se uvijek tražila "karta više" i do sada je izvedena preko 50 puta na sceni Srpskog narodnog pozorišta. Ovo je jedna od mnogih repertoarnih predstava, koju s uživanjem izvode glumci Srpskog narodnog pozorišta, a to publika osjeća. "Gospođu ministarku" je gledalo preko 14.000 gledatelja, kako na sceni SNP-a, tako i na gostovanjima.

Redatelj Radoslav Milenković je iskusan u odabiru komedije, kao književnog predloška, a to dokazuju njegove mnogobrojne iznimno uspjele režije ne samo na sceni SNP-a, gde je zaposlen kao stalni redatelj, nego i u drugim kazalištima u Srbiji, Mađarskoj, Hrvatskoj, Makedoniji, Švedskoj. Režirao je djela Slavomira Mrožeka, Petera Vajsa, Ostrovskog, Koljade, Razumovske, Kamija, Šefera, Šekspira, Lorke, Držića, Domanovića, Stefanovskog do suvremenijih dramskih pisaca, poput Nebojše Romčevića i Matije Bećkovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:33