LUDILIŠTE 'LUDA KUĆA'

ODRŽANA PREMIJERA CABARETA 'JOJ HRVATI!' Glumci publiku poveli na neočekivano putovanje u hrvatsku budućnost evocirajući hrvatsku prošlost

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 24.10.2019. u 18:00

LUDILIŠTE 'LUDA KUĆA'

 

U ludilištu Luda kuća, u srijedu je izveden dugo iščekivani cabaret "JOJ HRVATI!" u režiji Ivana Đuričića kao prvi ovosezonski premijerni naslov.

Premijerna publika je gromoglasnim i dugotrajnim pljeskom pozdravila glumačku ekipu Ivana Đuričića, Juditu Franković Brdar, Peđu Gvozdića, Tanu Mažuranić i Paolu Slavicu kao i cijeli autorski tim.

Kako je izgledao dolazak Hrvata, kako je protekao susret gradonačelnika i Nikole Tesle, kako je Zajc pisao operu Nikola Šubić Zrinski, ima li istine u uzrečici da je povijest učiteljica života, te što će se dogoditi s Hrvatima za 250 godina?

Cabaret je na zabavan i duhovit način poveo publiku na neočekivano putovanje u hrvatsku budućnost evocirajući hrvatsku prošlost.

Za odlične songove u cabaretu odgovoran je Mario Mirković i njegov ShyBy Studio, za scenski pokret koreografkinja Ida Jolić, maštovite kostime osmislila je Elvira Ulip, a plakat je izradio Mario Jurjević.

LUDILIŠTE 'LUDA KUĆA'

Miran Kurspahić (sredina)

 

Reprizne izvedbe na programu su 24. i 26. listopada, 8., 16., i 22. studenog.

Predstava je oduševila brojne poznate osobe.

Glumački ansambl došli su podržati Jan Kerekeš, Mario Petreković, Damir Hoyka, Csilla Barath Bastaić, Katarina Baban, Iskra Jirsak, Daniela Trbović, Igor Barberić i mnogi drugi.

LUDILIŠTE 'LUDA KUĆA'

Iskra Jirsak, Katarina Baban, Csilla Barath Bastaić

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo