AUTORSKI PROJEKT BOBE JELČIĆA

OTVORENE PROBE Poznati redatelj uključio publiku u proces stvaranja kazališne predstave

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 15.05.2019. u 14:41

HNK Zagreb

Redatelj Bobo Jelčić

 

Novi autorski projekt redatelja Bobe Jelčića Tri sestre kazališni je laboratorij koji istražuje mjesto nacionalnog kazališta u kontekstu 21. stoljeća.

Osim izmicanja iz zadanih okvira, polazišna točka iz koje kreće redateljsko i glumačko istraživanje nije samo sudbina Čehovljevih junakinja i junaka, već i svih nas.

U  proces nastajanja ovaj kazališni laboratorij želi uključiti i publiku koja zajedno s redateljem, glumcima i dramaturgom sudjeluje u stvaranju predstave. Na taj način publika će imati priliku sudjelovati u do sada ekskluzivnom i zatvorenom kazališnom procesu tražeći odgovore na brojna pitanja te preispitivanjem i brisanjem granica kazališne umjetnosti istraživati kontekst nacionalnog kazališta izmicanjem iz zadanih okvira kazališne kuće.

Otvorene probe 'Tri sestre' u HNK Zagreb

 

Stoga se ovaj projekt seli u prostorije Ansambla Lado u Zagrebu a sva zainteresirana publika moći će prisustvovati probi predstave i pridonijeti svojim razmišljanjima u njenom stvaranju. Probe su otvorene za sve zainteresirane građane u ponedjeljak (13. svibnja), srijedu (15. svibnja) i petak (17. svibnja) u prostorijama Ansambla LADO od 15.30 sati.

Neka od pitanja koja redatelj i umjetnici predstave žele postaviti publici su:

Što danas znači kad netko neprestano priča da bi trebao raditi?

Što je danas život u provinciji?

Što je danas odlazak u grad?

Što je danas život bez mobitela?

Koliko su motivi Čehovljevih likova bliski čovjeku današnjice i vremenu u kojem živimo?

U ovom inovativnom projektu sudjeluju glumci Drame HNK u Zagrebu: Nina Violić, Jadranka Đokić, Daria Lorenci Flatz, Krešimir Mikić, Siniša Popović, Dušan Gojić i Ivan Colarić te mladi glumci s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu Ugo Korani, Iva Jerković i Marin Klišmanić.

Prezentacija dosadašnjeg rada na projektu Tri sestre, čija nas premijera očekuje u listopadu, održat će se u prostorijama Ansambla Lado, 25. i 27. svibnja, a izvedbe u lipnju bit će 1., 12. i 13. u mjesecu.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo