SINERGIJA IDEJA

Plesna predstava 'Međuprostor' premijerno u subotu u Teatru &TD

 Damir Žižić

ZAGREB - U sklopu zimskog izdanja Ganz novog festivala, u zagrebačkom Teatru &TD u subotu 16. prosinca premijerno će biti izvedena plesna predstava "Međuprostor" koreografkinje Aleksandre Janeve Imfeld, najavljena kao projekt sinergije ideja autorice i plesnih izvođačica Petre Chelfi, Ivane Pavlović i Martine Tomić, te glazbenika Nenada Kovačića.

Aleksandra Janeva kroz svoje projekte provlači ideju i princip rada (The Connector) u kojima razvija radne situacije gdje svi bivaju angažirani u diskusiji oko teme koja ih zanima. Tako kreira nezavisan prostor pun povjerenja u kojem se uloge izmjenjuju.

Rezultate procesa autori iskušavaju na kraju probe prezentirajući Predstave dana koje su ishodi finalnoj izvedbi.

Kako se ističe u najavi, plesna predstava "Međuprostor" projekt je nastao kao sinergija raznovrsnih ideja, misli, skladbi i zadataka svih autora, interaktivno djelujući u svojim međuprostorima gdje su svi sudionici redom ljubitelji mjesta u kojem ništa nije do kraja, ali postaje puno.

"Postaje i ostaje između dvaju svjetova, katova, ideja, negdje između poznatog i nepoznatog", stoji u najavi.

Predstava je produkcija kolektiva Tras, koji čine plesne umjetnice i izvođačice Petra Chelfi, Ivana Pavlović i Martina Tomić, u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Zagrebu – Kulturom promjene – Teatrom &TD i Ganz novim festivalom, te uz potporu Ministarstva kulture RH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:48