NEPRIMJEREN PROGRAM

Poništen natječaj za intendanta HNK: Favorit opet Visković

Zagreb, 240212.Trg Marsala Tita.Hrvatsko Narodno kazaliste.Komemoracija Zlatku Crnkovicu, istaknutom dramskom umjetniku, kazalisnom, televizijskom i filmskom glumcu, koji je cijeli zivot posvetio glumi i kazalistu ostvarivsi niz kreacija koje ulaze u povijest suvremene hrvatske kazalisne i filmske umjetnosti.Na slici: Ana Lederer, intendantica HNK.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Poništen je i treći natječaj za izbor intendanta zagrebačkog HNK, potvrdila je Jutarnjem Nataša Petrinjak, glasnogovornica Ministarstva kulture. Jedina formalno-pravno valjana kandidatkinja bila je dr. Ana Lederer, dosadašnja intendantica. - Ministarstvo kulture nije prihvatilo njezin program, kaže Petrinjak, i dodaje:

Neprimjeren program

- Njezin program proučili su i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić i članovi Kulturnog vijeća za dramske umjetnosti pri Ministarstvu kulture i zaključili da nije primjeren. Vlada Republike Hrvatske zato je u utorak odlučila da se natječaj poništi.

Dalje otkrivamo da nije propisan zakonski rok u kojem se mora raspisati sad već četvrti natječaj od ovog proljeća, no to će biti učinjeno u roku od nekoliko dana.

Glasnogovornica Petrinjak naglašava:

-To što je odbačen program dosadašnje inendantice u dva mandata, ne znači da se ona ne može javiti na sljedeći natječaj. Ona svoj program može doraditi, kao što se mogu javiti i svi ostali koji na ovom natječaju nisu prošli zbog nepotpune natječajne dokumentacije. Nema unaprijed favoriziranih kandidata.

I Bandić bira

Podsjetimo, ovaj natječaj propao je zato jer protukandidati Ledererove, dr. Sibila Petlevski i mr. Velimir Visković, nisu predali preslik radne knjižice odnosno, Visković, potvrdu o znanju stranog jezika. Oboje su bili favoriti ministrice kulture. No, osim nje, intendanta jedakopravno bira i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, i tek ako se oboje dogovore, izabranu osobu potvrđuje Vlada.

Očekuje se da će se na četvrti natječaj javiti i Ledererova, i Petlevski i Visković, a glavni kandidat je po svemu sudeći Velimir Visković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:55