PREMIJERA 11. SVIBNJA

PREDSTAVA KOJA TO (NI)JE 'Praznine' kreativne producentice Ane Marije Žužul spajaju kazalište, film, sliku i glazbu

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 06.05.2019. u 18:52

Mara Bratoš

 

Što kad ni uspješna karijera, ni stabilan obiteljski život, pa čak ni vječna potraga za sobom ne mogu omogućiti dubinski mir? Do koje se granice sreća može mjeriti standardima drugih? Je li tragedija suvremenog društva imati više nego bilo koja generacija prije i, svemu unatoč, biti nesretan?

Na sceni HNK u Zagrebu na teško i provokativno pitanje ''koliko puno smo prazni'' odgovara umjetnička organizacija Odeon Art, koja u koprodukciji s HNK Zagreb i Školskom knjigom d.d., postavlja autorski projekt "Praznine" kreativne producentice Ane Marije Žužul.

Mara Bratoš

Ana Marija Žužul

 

- Hrabrost suočavanja s vlastitim prazninama donosi istinsku puninu. Isto tako, hrabrost propitivanja umjetničkih granica donosi drukčiji izričaj te aktualni i novi sadržaj - ističe Ana Marija koja se, osim u ulozi kreativne producentice, u ovoj predstavi pojavljuje i kao glumica. Da se radi o iznimno talentiranoj mladoj umjetnici, dokazuje ovaj multimedijalni projekt uz veliku težnju ka inkluzivnom teatru.

Uz kreativnu producenticu i glumicu Anu Mariju, u hrabrom pomicanju granica i preispitivanju praznina sudjeluju i ostali članovi autorskog tima - dramaturginja Kristina Kegljen, redateljica Morana Novosel te glumice Ana Vučak Veljača i Dubravka Lelas. Predstava "Praznine" nastala je suradnjom 12 mladih umjetnika.  

Mara Bratoš

Dubravka Lelas

 

U netipičnom izvedbenom prostoru, u tonskoj dvorani, bez uobičajene odvojenosti od izvođača, publika uranja u ovu interdisciplinarnu i inovativnu intermedijsku predstavu, u kojoj su tri protagonistice istodobno i slučajne sudionice. Njihove priče, ispričane pomoću različitih medija, govore o nesnalaženju u današnjem svijetu beskrajnih mogućnosti iluzija nametnutih s visoko estetiziranim slikama tuđih života, izbora i odluka, koje nekontrolirano konzumiramo na društvenim mrežama.

Priča o tri žene koje pokušavaju shvatiti kako gube svoj autentičan glas i tonu u vlastite praznine u društvu koje sreću pretvara u obvezu, vrijednosti relativizira, a uspjeh nameće pod svaku cijenu, premijerno će biti prikazana 11. svibnja, dok će sljedeće izvedbe biti održane 23. svibnja, 1. lipnja, 8. lipnja i 15. lipnja.

Mara Bratoš

Ana Vučak Veljača

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo