BLACK ANGELS

Premijera plesne predstave u režiji i koreografiji baletnog prvaka Georgea Stanciua i izvedbi Plesnog centra Osmijeh

 Plesni centar Osmijeh

ZAGREB – U tijeku su završne pripreme za veliki plesni spektakl u izvedbi trideset starijih plesača i plesačica koji su uključeni u profesionalni plesni program Black Angels Plesnog studija Osmijeh osmišljenog za plesače iznad 15 godina. Režija je povjerena prvaku Baleta Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu kojem je ovo prvi put da radi i režiju i glazbu za predstavu zajedno. Predstava „Paralel“ premijerno će se prikazati u nedjelju 22.4. u Kulturnom centru Travno s početkom u 19 sati. Riječ je o modernoj priči koja prikazuje razgovor umjetnice s vlastitom svijesti i podsvijesti kroz apstraktne slike. Paralelni svijet slika naše podsvijesti ravnopravni je dio naše stvarnosti...

Plesni centar Osmijeh, jedan od najuspješnijih plesnih centara u Hrvatskoj već gotovo dvadeset godina aktivno razvija kreativnost, plesno stvaralaštvo i edukaciju djece, mladih i odraslih. Osnivač i umjetnički voditelj je Ivana Mavrin, profesorica psihologije, koreograf, plesni pedagog. Plesni centar Osmijeh svake godine organizira po nekoliko plesnih produkcija u zagrebačkim kazalištima te nastupa na raznim plesnim festivalima: Treps, Dani Silvije Hercigonje, Cest is the best, Požeški plesokaz, Budućnost u nama i slično. Također, veoma su aktivni u humanitarnim produkcijama: RTL pomaže djeci, Budi mi prijatelj, Pomozimo Nikoli i mnogim drugima. Ovaj iznimno uspješni plesni centar može se pohvaliti aktivnim sudjelovanjima na brojnim državnim i međunarodnim natjecanjima.

Tako su se nedavno vratili s Međunarodnog plesnog natjecanja u Mađarskoj gdje su u konkurenciji od preko 4000 plesača, 500 koreografija i 5 država osvojili 1. mjesto u show dancu, 1. mjesto u jazzu, 1. i 4. mjesto u open kategoriji te specijalnu nagradu za najkreativniju koreografiju na cijelom natjecanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 10:12