HNK ZAGREB

PREMIJERA 'TRI SESTRE' BOBE JELČIĆA Kazališni laboratorij u kojem su i gledatelji pozvani da sudjeluju

 PROMO
 

Predstava je počela igrati još prije ljeta, a 18. listopada ima premijeru: autorski projekt redatelja Bobe Jelčića “Tri sestre”, prema drami Antona Čehova, otvorio se i prema publici, tako da su gledatelji proteklih mjeseci mogli sudjelovati u nastajanju predstave.

Predstava “Tri sestre” kazališni je laboratorij koji istražuje mjesto nacionalnog kazališta u kontekstu 21. stoljeća, najavljuju iz Hrvatskog narodnog kazališta. Riječ je o produkciji HNK, a predstava će se održati u prostorijama Ansambla Lado. Sudjeluju istaknuti glumci HNK - Nina Violić, Jadranka Đokić, Daria Lorenzi Flatz, Krešimir Mikić, Siniša Popović, Dušan Gojić i Ivan Colarić, zajedno sa studentima ADU Ugom Koranijem, Ivom Jerković i Marinom Klišmanićem.

U izvedbama u svibnju i lipnju prikazana su prva dva čina, a nastavak obrađuje treći i četvrti čin. “Priča o odlasku u Moskvu se komplicira, a svatko od glavnih aktera je na svoj način aktualizira i postavlja kao problem koji želi riješiti”, rekao je redatelj Bobo Jelčić. Redatelj je otvorio probe tako da su u proces nastajanja predstave bili uključeni gledatelji, skupa s redateljem, dramaturgom i glumcima.

Tako je publika imala priliku sudjelovati u dosad ekskluzivnom i zatvorenom kazališnom procesu, objašnjavaju iz HNK, tražeći odgovore na brojna pitanja te preispitivanjem i brisanjem granica kazališne umjetnosti. Autori su predstavu i doslovno izvukli iz okvira nacionalnog kazališta, tako da će se u listopadu i u studenome igrati u prostorijama Ansambla Lado u Zagrebu, prekoputa zgrade HNK.

Zagreb, 260319.
Konferencija za medije u foyeru na kojoj je predstavljen dugorocni istrazivacki projekt redatelja Bobe Jelcica. Prvi dio projekta cini autorska obrada Cehovljeve drame Tri sestre .
Na fotografiji: redatelj Bobo Jelcic 
Foto: Ivana Nobilo / CROPIX
Ivana Nobilo / CROPIX
Bobo Jelčić

Bobo Jelčić je kao kazališni redatelj poznat kao eksperimentator, a s Čehovljevim “Galebom”, postavljenim u Zekaemu 2013., bio je, među ostalim, pozvan na ugledni bečki kazališni festival Wiener Festwochen. U novoj predstavi redatelj ponovo radi s Jadrankom Đokić i Krešimirom Mikićem, koji su sudjelovali u hvaljenom Zekaemovu “Galebu”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:19