U 47. GODINI ŽIVOTA

Preminula Slavica Radović Nadarević

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 09.06.2012. u 12:21

FACEBOOK

Djelatnici Zagrebačkog kazališta mladih pamtit će ju kao nadarenu umjetnicu, profesionalnu, susretljivu, dragu i toplu osobu

ZAGREB - Scenografkinja i kostimografkinja Slavica Radović Nadarević (1965.) preminula je u četvrtak, 7. Lipnja nakon duge i teške bolesti. U bogatom umjetničkom djelovanju (ostvarila je oko 60 samostalnih scenografija u kazalištu i na filmu) zadnjih je godina više puta surađivala sa Zagrebačkim kazalištem mladih.

Njezin posljednji scenografski angažman u ZKM-u na predstavi Ivora Martinića „Moj sin samo malo sporije hoda“, u režiji Janusza Kice iz 2011. godine, donio joj je dvije važne nagrade – na ovogodišnjim Marulićevim danima te na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci u svibnju 2012.

I za predstavu „Skakavci“ iz 2006. godine, nastalu po drami Biljane Srbljanović, također u Kicinoj režiji, dobila je nagradu za najbolju scenografsko rješnje na Sterijinom pozorju u Novom Sadu. Slavica Radović Nadarević osmislila je i scenografiju za predstavu „Krijesnice“ iz 2008. godine po tekstu Tene Štivičić u režiji Janusza Kice, za koju je , također primila nagradu za scenografiju na Marulićevim danima.

Smrću Slavice Radović Nadarević hrvatsko glumište pretrpilo je nenadoknadiv gubitak, a djelatnici Zagrebačkog kazališta mladih pamtit će ju kao nadarenu umjetnicu, profesionalnu, susretljivu, dragu i toplu osobu.

Izdvajamo