NAPUSTILA NAS JE LEGENDA

PREMINUO BORIS PAVLENIĆ, NAŠ ČUVENI KAZALIŠNI GLUMAC Dugogodišnjeg član ansambla Kazališta 'Komedija' publika posebno pamti kao Grišu u 'Jalti, Jalti'

 Andrej Svoger / CROPIX
 

Hrvatski glumac i dugogodišnji član ansambla Kazališta "Komedija" Boris Pavlenić preminuo je u subotu navečer u 81. godini života, objavili su iz Kazališta "Komedija" na svojoj Facebook stranici.

"S dubokim žaljenjem obavještavamo da nas je noćas u 81. godini života zauvijek napustio dugogodišnji član ansambla Kazališta 'Komedija', gospodin Boris Pavlenić. Dragog kolegu i prijatelja, našeg “Pavlenjaka” sjećat ćemo se s velikim poštovanjem. Počivao u miru", napisali su iz "Komedije".

Pavlenić je rođen u 7. prosinca 1937. godine u Kaštelu Starom, a zagrebačku Akademiju dramske umjetnosti završio je 1964. godine. Na Glazbenoj akademiji u Sieni studirao je suvremeni ples, a nastupao je i u vokalnom kvintetu Hrvoja Hegedušića. Od 1962. angažiran je u kazalištu Komedija te je i jedan od suosnivača Satiričkoga kazališta Jazavac (danas Kerempuh).

Glumio je u dramskim i glazbenim predstavama u Osijeku, Rijeci, Virovitici, Teatru u gostima.

Istaknuo se kao Brindsley Miller u "Crnoj komediji" Petera Shaffera, Frank Foster u "Kako voli druga strana" Alana Ayckbourna, Kralj francuski u "Sve je dobro što se dobro svrši" Williama Shakespearea, Orest u "Lijepoj Heleni" Jacquesa Offenbacha, Griša u "Jalti, Jalti" Milana Grgića i Alfija Kabilja te Šimun Drmečić u "Gubec-begu" Ivice Krajača, Karla Metikoša i Miljenka Prohaske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:47