GORAN GOLOVKO

PROBLEM KAZALIŠTA NA OTVORENOM 'Splitsko ljeto postalo je komunalna smetnja gradu, moramo li se uklanjati kao štetočine i glodavci sa ulica?'

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 11.08.2017. u 15:51

Split,070717.
Intedant splitskog HNK Goran Golovko.
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klarić / HANZA MEDIA

SPLIT - Ravnatelj Splitskog ljeta Goran Golovko u petak je upozorio kako je taj kazališni festival, koji tradicionalno svoje programe organizira u ambijentalnim prostorima Splita, na otvorenom, postao "komunalna smetnja" gradu Splitu, a povod za takvu ocjenu mu je nekoliko pritužbi komunalne inspekcije koje su zaprimili.

 

"S punim pravom mislim da je 'Splitsko ljeto' postalo komunalna smetnja gradu Splitu, ne samo ugostiteljima, nego i na drugim razinama. Mislim da smo se i previše počeli uklanjati komercijalizaciji u našem gradu," rekao je Golovko.

 

Na konferenciji za novinare najavio je praizvedbu baleta po romanu Meše Selimovića "Derviš i smrt", za 14. kolovoza, kojom će biti završeno 63. Splitsko ljeto.

 

Ta će se baletna premijera uprizoriti u zatvorenom prostoru, odnosno u zgradi splitskog HNK-a, a  Golovko je rekao da je tako odlučeno "zbog specifičnosti dramaturške strukture samog diskursa predstave."

 

Primili smo nekoliko pritužbi i prijava komunalne inspekcije i mislim da će ovaj grad morati riješiti je li Splitsko ljeto komunalna smetnja ili kulturna potreba Splita i je li komunalna inspekcija u službi ovog grada i festivala ili se moramo uklanjati kao štetočine i glodavci sa splitskih ulica, parkova i trgova, naglasio je Golovko koji je i intendant splitskog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK).

ELIPSO

Izdvajamo