PREMA TEKSTU PAULA CLAUDELA

RAZMEĐE PODNEVA Još večeras u Teatru &TD može se uloviti vrlo zanimljiva predstava mlade redateljice Rajne Racz i glumaca čije vrijeme tek dolazi

'Razmeđe podneva'
 press
 

Između dvoje ljudi postoji jedna zamišljena linija koju pokušavaju premostiti kako bi uspostavili bliskost, granica između voljenja i prestajanja ljubavi, života i smrti. Na brodu koji plovi u Kinu susreću se tri muškarca i jedna žena. Žena, pomislite malo što znači ta riječ? Žena. Sva bića koja su u njoj! Ona se treba prepustiti i umrijeti u rukama onog tko je ljubi. Što je u njoj? Što će nastati?. Ptice i sive ribe imaju gdje stvoriti svoj dom – živicu, rupu pod korijenjem vrbe. Ali za njih četvero nigdje se nije našlo mjesta i sad se, evo, ljuljaju na ovom brodskom mjestu usred besmislena mora. Tek u prebivalištu mrtvih, u domu mrtvih prepoznat će se.

Razmeđe podneva predstava je prvenstveno o ljubavi i suncu. Ljubavi koja nije drugo nego komedija i Suncu koje umire kao neka velika žuta životinja.

Razmeđe podneva autora Paula Claudela nastala je kao ispit iz kazališne režije Rajne Racz s 3. godine Akademija dramske umjetnosti.

Glume Elizabeta Brodić, Ivan Čuić, Judita Franković Brdar, Ana Kontić (1. god. Glume), Lana Meniga (3. god. Glume), Marin Stević (2. god. Glume) i Robert Španić (2. god. Glume). Mentori su Ozren Prohić i Tomislav Pavković.

'Razmeđe podneva'

Predstava je izvedena u ponedjeljak 3. lipnja u 22 sata u atriju Teatra &TD, a reprizna izvedba je na rasporedu u utorak 4. lipnja u 22 sata. Ulaz je besplatan, ali uz obaveznu prethodnu rezervaciju na blagajni Teatra &TD od 11 do 13 sati te dva sata prije početka predstave, 01 4593 510, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

press
'Razmeđe podneva'

Za kostimografiju je zaslužan Matija Dijanović, 2. god. MA kostimografije, pod mentorstvom izv. prof. art. Irene Sušac, a scenografiju potpisuje Ivan Brozina uz mentorstvo doc. art. Tanja Lacko.

Producenti su Veronika Milinović, 1. god. BA Produkcije i Antonio Grozdanoski, 2. god. BA Produkcije, uz mentoricu doc. art. Tatjanu Aćimović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:24