PREMA TEKSTU PAULA CLAUDELA

RAZMEĐE PODNEVA Još večeras u Teatru &TD može se uloviti vrlo zanimljiva predstava mlade redateljice Rajne Racz i glumaca čije vrijeme tek dolazi

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 04.06.2019. u 14:47

press

'Razmeđe podneva'

 

Između dvoje ljudi postoji jedna zamišljena linija koju pokušavaju premostiti kako bi uspostavili bliskost, granica između voljenja i prestajanja ljubavi, života i smrti.  Na brodu koji plovi u Kinu susreću se tri muškarca i jedna žena. Žena, pomislite malo što znači ta riječ? Žena. Sva bića koja su u njoj! Ona se treba prepustiti i umrijeti u rukama onog tko je ljubi. Što je u njoj? Što će nastati?. Ptice i sive ribe imaju gdje stvoriti svoj dom – živicu, rupu pod korijenjem vrbe. Ali za njih četvero nigdje se nije našlo mjesta i sad se, evo, ljuljaju na ovom brodskom mjestu usred besmislena mora. Tek u prebivalištu mrtvih, u domu mrtvih prepoznat će se.

Razmeđe podneva predstava je prvenstveno o ljubavi i suncu. Ljubavi koja nije drugo nego komedija i Suncu koje umire kao neka velika žuta životinja.

Razmeđe podneva autora Paula Claudela nastala je kao ispit iz kazališne režije Rajne Racz s 3. godine Akademija dramske umjetnosti.

Glume Elizabeta Brodić, Ivan Čuić, Judita Franković Brdar, Ana Kontić (1. god. Glume), Lana Meniga (3. god. Glume), Marin Stević (2. god. Glume) i Robert Španić (2. god. Glume). Mentori su Ozren Prohić i Tomislav Pavković.

'Razmeđe podneva'

 

Predstava je izvedena u ponedjeljak 3. lipnja u 22 sata u atriju Teatra &TD, a reprizna izvedba je na rasporedu u utorak 4. lipnja u 22 sata. Ulaz je besplatan, ali uz obaveznu prethodnu rezervaciju na blagajni Teatra &TD od 11 do 13 sati te dva sata prije početka predstave, 01 4593 510, [email protected]

press

'Razmeđe podneva'

 

Za kostimografiju je zaslužan Matija Dijanović, 2. god. MA kostimografije, pod mentorstvom izv. prof. art. Irene Sušac, a scenografiju potpisuje Ivan Brozina uz mentorstvo doc. art. Tanja Lacko.

Producenti su Veronika Milinović, 1. god. BA Produkcije i Antonio Grozdanoski, 2. god. BA Produkcije, uz mentoricu doc. art. Tatjanu Aćimović.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo