BESPLATNO KAZALIŠTE

SEVILJSKI BRIJAČ NA JUTARNJEM Najpopularnija opera svih vremena u raskošnom splitskom izdanju

    AUTOR:
    • Ivana Mikuličin

  • OBJAVLJENO:
  • 21.05.2020. u 11:01

 

Nakon Verdijevih opera “Trubadur” I “Moć sudbine”, splitski HNK se 22. svibnja u 21 sat na besplatnom kazališnom festivalu Jutarnji.hr predstavlja s najpopularnijom komičnom operom svih vremena belkanto skladatelja Gioacchina Rossinija.

"Seviljski brijač" nastao je na Beaumarchaisovom predlošku, u središtu je radnje, smještene u Sevilli 18. stoljeća, brico koji mladu Rosinu vadi iz šapa starog ljubomornog doktora Bartola i pomogne joj da dođe u zagrljaj grofu Almavivi.

Predstavu je režirao Krešo Dolenčić, a posebnost je splitske izvedbe, nastale i u suradnji sa zagrebačkim HNK, što je u ulozi okretnog brice nekad novinar, a danas sve slavniji operni bariton Ljubo Puškarić, a u ulozi starog doktora bas-bariton i strastveni ljubitelj i vozač Alfa Giulije Ozren Bilušić, obojica prvaci i zvijezde hrvatske Opere.

 

Splitski je “Seviljski brijač” praznik kazališta: uz vokalne odličnosti, tu su raskošni kostimi Ane Savić Gecan kao i scenografija Dinke Jeričević, a operom prpošne partiture ravna Ivo Lipanović

 

Pjevaju: Mark Milhofer ,Ozren Bilušić , Diana Haller, Ljubomir Puškarić, lvica Čikeš, Mate Akrap, Antonija Teskera, Joško Tranfić , Miroslav Ljubičić

Više o predstavi pročitajte ovdje.

Sve predstave na besplatnom online kazališnom festivalu pogledajte ovdje.

 

 

Izdvajamo