SEZONA SE PRIVODI KRAJU

TEATAR &TD PONOVNO OTVARA SVOJA VRATA Publika će moći pratiti predstave u vanjskom izvedbenom prostoru, najavljene su i tri pretpremijere

predstava 'Dobro je ništa'
 Petra_Sporcic
 

"Hamlet za svakoga", "Važnije polovice" i "Katalonac" tri su reprizne predstave Teatra &TD koje će publika moći pogledati nakon gotovo dva i pol mjeseca pauze, kao i tri pretpremijerna naslova - Branko Ružić: "Donor", Olja Lozica: "Dobro je ništa" i Tom Stoppard: "Rosencrantz i Guildenstern su mrtvi".

S izvedbama se kreće 27. svibnja, a raspored provjerite na službenim stranicama &TD-a.

S obzirom na trenutačnu situaciju i propisane mjere, Atrij Teatra &TD-a nametnuo se kao jedan od vanjskih izvedbenih prostora u kojem će publika moći pratiti dvije novije predstave s repertoara, "Hamlet za svakoga" Sebastina Seidela te "Važnije polovice" autorica Beatrice Kurbel i Mirne Rustemović u koprodukciji s Teatrom Mašina igre.

"Katalonac", predstava redatelja Ivana Penovića koja posljednje dvije godine svakom izvedbom postavlja nove kazališne standarde, ostaje u svome originalnom prostoru, Velikoj dvorani &TD-a, ali naravno sa smanjenim kapacitetom, kao i prva dva navedena reprizna naslova.

- Postojeći izvedbeni uvjeti ne zadovoljavaju potrebne kriterije za izlazak planiranih premijera u smislu punog kapaciteta gledališta, nužnog za prvo javno izvođenje. Unatoč tim preprekama, izlazimo s tri pretpremijere do kraja sezone, a premijerno, u punom sjaju, najesen - kaže voditelj &TD-a Vedran Hleb.

Prva pretpremijera zakazana za 16. lipnja potresna je dijaloška drama "Donor" splitskog autora Branka Ružića, u režiji nagrađivane redateljice Nine Kleflin. U predstavi glume Dijana Vidušin i Saša Anočić kojemu je ovo, kao i redateljici Kleflin, prva suradnja s &TD-om. Redateljica postavlja intimnu dramu o ljudima koji su prošli ratna stradanja, o onima koje je rat obilježio i promijenio.

Također nagrađivana autorica i redateljica Olja Lozica vraća se u Teatar &TD nakon pet godina s predstavom "Dobro je ništa" u kojoj se bavi temom depresije u suvremenom društvu. Predstavu nosi četvero mladih glumaca: Deni Sanković, Romano Nikolić, Andrea Špindel i Aron Aleksej Ljevaković. Pretpremijera će se održati 29. lipnja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Luka_Dubroja
predstava 'Rosencrantz i Guildenstern su mrtvi'

Redatelj Marko Juraga nakon gotovo 50 godina na kazališne daske Velike dvorane &TD-a postavlja kultnu dramu "Rosencrantz i Guildenstern su mrtvi" autora Toma Stopparda, u kojoj su na tim istim daskama 1971. briljirali Ivica Vidović i Rade Šerbedžija. Dvojicu glavnih protagonista utjelovit će glumci Domagoj Janković i Pavle Vrkljan uz igru Borka Perića, Dominika Čička, Ivana Pašalića te Bernarda Tomića. Riječ je o koprodukciji &TD-a s Aplauz Teatrom s kojom se i završava sezona u srpnju.

- Veselimo se izvedbama uživo, poznatim, ali i novim licima na pozornicama našeg teatra - poručuju iz &TD-a.

Ulaznice po cijeni od 50 kuna (25 kuna za umirovljenike) dostupne su na blagajni &TD-a te na platformi ulaznice.hr i njihovim prodajnim mjestima, a besplatne ulaznice za studente (uz predočenje studentske iskaznice) bit će dostupne na blagajni kazališta od 25. svibnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 06:25