TEATAR

VIDEO: BESPLATNI KAZALIŠNI FESTIVAL JUTARNJEG Pogledajte Matanićevu predstavu 'Fine mrtve djevojke'

    AUTOR:
    • Ivana Mikuličin

  • OBJAVLJENO:
  • 11.05.2020. u 18:00

Gavella

Fine mrtve djevojke

 

Fine mrtve djevojke”, naslov kojeg je i kao film i kao predstavu režirao Dalibor Matanić, prikazujemo 11. svibnja u 18 sati na besplatnom kazališnom festivalu na www.jutarnji.hr .

Gavella

Fine mrtve djevojke

 

Desetak godina nakon premijere filma “Fine mrtve djevojke” na pulskom filmskom festivalu gdje je osvojio nekoliko Zlatnih arena, Dalibor Matanić režirao je isti naslov u Dramskom kazalištu Gavella, a za potrebe kazališne izvedbe jedan od najvažnih suvremenih hrvatskih dramatičara Mate Matišić prilagodio je i tekst.

Priča o dvije studentice, lezbijke, koje unajmljuju stan u kući pored zagrebačkog Zapadnog kolodvora i sve će završiti tragično, u kazališnoj izvedbi nije kopija filma za kojeg se pričalo da je umalo ušao i u konkurenciju Cannesa. Daliboru Mataniću, čija serija “Novine” se danas gleda po cijelome svijetu, “Fine mrtve djevojke” bile su 2013. godine druga kazališna režija.

 

Gavella

Fine mrtve djevojke

 

Igraju: Nataša Janjić Medančić, Ivana Roščić,  Biserka Ipša, Darko Milas, Živko Anočić, Nela Kocsis,Franjo Dijak, Ana Kvrgić, Filip Šovagović, Janko Rakoš, Nenad Cvetko, Sven Medvešek, Đorđe Kukuljica.

Izdvajamo