KRALJ CRNOG HUMORA

VIDEO: JOHN CLEESE Legendarni montipajtonovac stiže u Zagreb pod motom 'Posljednji put da me vidite prije nego umrem'

 Getty Images
 

Višestruko nagrađivani 77-godišnji britanski komičar, glumac i scenarist John Cleese 15. lipnja stiže u Zagreb. Legendarni montipajtonovac u svojoj će spektakularnoj predstavi u Lisinskom provesti publiku kroz miks svojih klasika, ali i novijih djela, kao i obično, s dobrom dozom crnog humora, po kojem je John Cleese oduvijek poznat.

Show “Last time to see me before I die”, kako i samo ime kaže, daje obožavateljima možda posljednju priliku da poznatog komičara vide uživo, stoga će predstava vjerojatno biti rasprodana u rekordnom roku.

John Cleese je najpoznatiji po svom doprinosu i ulogama u humorističnim serijama “Leteći cirkus Montyja Pythona” i “Fawlty Towers”, te filmovima “Monty Python i Sveti gral”, Brianov život” i “Riba zvana Wanda”.

Uz iznimnu glumačku i scenarističku karijeru, vodio je tvrtku za poslovnu obuku Video arts, koja je proizvela više od 120 edukacijskih videa i tako postala najveća tvrtka te vrste izvan SAD-a. Osim toga, glumac je, zajedno s cijenjenim psihijatrom dr. Robinom Skynnerom, napisao dvije knjige koje su postale svjetski bestseleri, a u kojima su se bavili temama iz područja psihologije, psihijatrije i njihove primjene u životu.

Slavni je glumac na Sarajevo Film Festivalu prošle godine primio nagradu “Počasno srce Sarajeva”, koju direkcija festivala već tradicionalno dodjeljuje velikim svjetskim imenima filmske umjetnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:42