OTVORENA SEZONA U TEATRU &TD

VIDEO: KARAOKE NA POZORNICI Pogledajte Natašu Dangubić dok beznadežno pokušava otpjevati pop hitove

 YouTube
Radi se o nizu solo izvedbi u kojima glumci koji nisu vični glazbenom izričaju pokušavaju zadovoljiti publiku svojim interpretacijama poznatih hitova iz povijesti pop glazbe

Najbolja kabaretska predstava na ovogodišnjim Danima satire bila je predstava born to please, autorski projekt redatelja Saše Božića, koja je sinoć otvorila kazališnu sezonu u Teatru &TD.

U ovom kazališnom performansu četiri vrlo različita izvođača - Nataša Dangubić, Ivana Krizmanić, Jerko Marčić i Marko Jastrevski - okušavaju se u njima nepoznatom izričaju pjevanja. Radi se o nizu solo izvedbi u kojima glumci koji nisu vični glazbenom izričaju pokušavaju zadovoljiti publiku svojim interpretacijama poznatih hitova iz povijesti pop glazbe. (Naglasak je pritom na komičnom, a ne ciničnom aspektu imitacije kao forme).

born to please zabavlja (sebe i publiku) pitanjem može li solo izvođač u susretu s publikom izraziti uzbuđenje velikih, spektakularnih, internacionalnih događanja koji uključuju samu ideju superlativa zabave i zabavljaštva (Eurovizija, San Remo, MTV Awards).

Sljedeća izvedba je večeras u Polukružnoj dvorani &TD-a s početkom u 20 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:54