OD 6 GODINA NADALJE

VIDEO: NEVERBALNO KAZALIŠTE Netom ponovno nagrađena predstava izvodi se u subotu u Knapu

 M. Kuhar
 

Nakon dugo vremena zagrebačka će publika imati priliku vidjeti višestruko nagrađivanu predstavu 'S razlogom' u režiji Morane Dolenc i produkciji Lutkarske organizacije koju fakat trebamo (LOFT) u koprodukciji s Kazališnom družinom Pinklec.

Ova predstava u kojoj igraju Petar Atanasoski, Mario Jakšić i Bruno Kontrec dobila je devet nagrada na festivalima u Hrvatskoj i Sloveniji.

Neverbalna, i po tome posebna, predstava je namijenjena cijeloj obitelji i djeci od 6 godina nadalje, stoga se najbolje gleda uz roditeljskoj pratnji ili s bakom i djedom.

Nakon netom završenog 18. Naj, naj, naj festivala u Gradskom kazalištu Žar ptica u Zagrebu, gdje je dobila Nagradu za promicanje neverbalnog kazališnog izraza, predstava se izvodi u subotu​ 21. travnja u 11 sati u kazalištu Knap, Ivanićgradska 41 a u Zagrebu.

O predstavi u najavi stoji: "Kažu da se u životu sve događa s razlogom. Mi smo odlučili provjeriti je li to uistinu tako. I onda smo krenuli na put, put života. Prvo su došli neki ljudi i mi smo odmah znali da je njihova uloga da budu tu, uz nas. A onda je došao Veljko, junak naše predstave. Veljko je bio i dobar i ”zločkast”, i ozbiljan i zaigran, i pametan i ”glupkast”, i sramežljiv i hrabar, i crn i bijel baš kao svatko od nas. Zašto onda junak? Zato što u trenutku rođenja svi postajemo junaci koji se bore s nedaćama, slave uspjehe, oplakuju izgubljeno, vesele se, ljube i grle, tuguju i boluju, plešu i vole i hodaju puteljkom koji je pun prepreka i izazova, a zove se ŽIVOT. Ponekad nam se događaju stvari koje izgledaju strašno, bolno i nepošteno, ali razmišljajući, shvatimo da bez savladavanja takvih prepreka nikad ne bismo otkrili svoje pravo JA i svoju svrhu na ovom svijetu. Crno i bijelo polako bojimo našom nijansom crvene boje koja nam daje život, snagu, borbenost, moć, sjaj i kola našim tijelom jer je ona unutarnji motor. I tako na našem putu koji se već poprilično crveni cijenimo svaki trenutak, uzimamo sve što nam se pruža, dišemo punim plućima i putujemo bez tereta, sretno i s razlogom."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:51