BESPLATNO KAZALIŠTE

VIDEO: POGLEDAJTE RATNU DRAMU 'CRNE OČI' U središtu priče su dvije obitelji, jedna hrvatska i jedna srpska, povezane i kontekstom rata zavađene

 

Današnji ravnatelj Gavella Dražen Ferenčina režirao je 2012. u kazalištu u Frankopanskoj tekst osječkog novinara i književnika Davora Špišića "Crne oči" koji na online besplatnom kazališnom festivalu Jutarnji.hr prikazujemo 25. svibnja u 18 sati. Tekst je prije dvadesetak godina naručio teatar u Frankopanskoj kao posvetu kultnoj predstavi, "Sokol ga nije volio" Fabijana Šovagovića.

Kao i Šovagović, Špišić radnju smješta u Slavoniju, ali '90-ih. Protagonisti su dvije obitelji, jedna hrvatska i jedna srpska, povezane i kontekstom rata zavađene.

Na "Gavella i Europlakat Fairu", Slavica Knežević i Darko Milas proglašeni su najboljim glumcima u premijerama sezone 2011./2012., zahvaljujući interpretacijama u „Crnim očima”.

Dramsko kazalište Gavella nakon zagrebačkog potresa dobilo je oznaku žuto i crveno na pozornicu i upravnu zgradu te igra do daljnjeg online.

Igraju: Darko Milas, Nela Kocsis, Sven Šestak, Nenad Cvetko / Franjo Dijak, Živko Anočić, Biserka Ipša, Zoran Gogić, Slavica Knežević, Olga Pakalović, Ana Kvrgić, Đorđe Kukuljica...

Više o predstavi pročitajte ovdje.

Sve predstave pogledajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:28