SINIŠA RUŽIĆ

VIDEO: POZNATI KAZALIŠNI GLUMAC OBJAVIO SNIMKU POPLAVE U GAVELLI 'Ne igramo, nemamo probe. Sram me da primam toliku plaću'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 20.05.2020. u 15:13

CROPIX/Facebook

Siniša Ružić; stanje u Gavelli

 

Kazalište Gavella u Frankopanskoj zbog šteta od potresa ne može primiti publiku niti po novim epidemiološkim mjerama. Prije četiri tjedna smo pisali kako je mjesec dana od potresa dobilo oznaku crveno za upravne prostorije i ocjenu žuto za pozornicu i gledalište.

Hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac Siniša Ružić danas je na Facebooku podijelio svoje ogorčenje zbog aktualnog stanja u tom kazalištu. Poručio je da se precizan stručan uvid u stanje nakon potresa čeka već 61 dan. Uz tekst priložio je video snimku na kojoj se vidi katastrofalno stanje u Gavelli.

- Kazalište Gavella, nedovršeno već više od 2,5 g., u kašnjenju radova od 1,5 g., dviju firmi koje su PROPALE (kako su uopće dobile posao?!), sada je i oštećeno (crvena i žuta) i na upravnoj zgradi u koju se ne smije ući, i na glavnoj koja ima pukotine za koje se ne zna kakve su opasnosti. Prvi službeni statičari su došli 32 dana nakon potresa, a precizan stručan uvid se čeka već sad još 27 (od 61) dana, napisao je.

Izvijestio je da su im plaće ipak ostale netaknuti, ali da im je ukinuto financiranje.

- Ne igramo. Ne probamo. Ukinuto nam je financiranje programa. Plaće su ostale netaknute, očito jer su izbori. Sram me je pred građanima da primam plaću 9.200 kn, a da ne radim ništa.

Sram me je da primam toliko dok medicinari u ovo doba kad su radili čuda imaju smanjene plaće?! Sram me je zbog svih onih ljudi i poštenih građana i radnika koji pošteno svakodnevno rade svoj posao za malu plaću, zbog svih učitelja, profesora, policajaca, vatrogasaca, svih javnih i važnih službi koje odgovorno rade za crkavicu.

Zbog svih poduzetnika i privatnika koji moraju svaki mjesec izmisliti poslove i plaću za radnike, i za brojne obaveze i namete. I na kraju zbog brojnih krasnih, talentiranih i nezaposlenih kolega umjetnika. Zovite me da vam besplatno (za plaću koju neopravdano primam) radim sve što mislite da treba, poeziju, izvedbe učenicima, lektiru, pjevanje, sviranje, standup, viceve, sinkronizacije. A sad evo teče i rijeka Gavella...nitko ne brine za imovinu i novac građana. Voda prodire u brod. Tko je kriv? Hoće li konačno netko nešto poduzeti?

P.S. Ne idem ni na kakve izbore, i nisam angažiran ni u jednoj stranci, istaknuo je ogorčeni glumac.

 

Izdvajamo