TEATAR

VIDEO: PREDSTAVA EUROKAZA Legendarna Zdenka Kovačiček glumi u predstavi Branka Brezovca 'Posljednja noć'

 / Posljednja noć/EUROKAZ
 

Eurokaz se nakon “Bife Titanik” opet predstavlja na našem online besplatnom kazališnom festivalu s predstavom “Posljednja noć” u režiji Branka Brezovca, i to 15. svibnja u 22 sata.

“Posljednjoj noć” je dramatizacija i adaptacija proznog djela Ratka Cvetnića “Kratki izlet”, jedne od najboljih proza hrvatske književnosti na temu Domovinskog rata, uz korištenje motiva romana suvremenog irskog književnika Johna Boyna “Prigovor savjesti”, kao i motiva iz drame “Posljednji dani čovječanstva” austrijskog književnika Karla Krausa.

Zanimljivost je da se u jednoj od uloga pojavljuje i legendarna pjevačica Zdenka Kovačiček, “žena za sva vremena” koja je ljubitelj 'off' kazališta i prije angažmana u predstavi pratila je Brezovčev rad.

Zdenka Kovačiček u predstavi glumi i pjeva.

Igraju: Zdenka Kovačiček, Domagoj Janković, Daniela Čolić Prizmić, Antonija Stanišić Šperanda, Suzana Brezovec, Robert Španić, Andrea Baković, Borna Baletić, Mira Bosanac, Marina Kostelac, Siniša Miletić, Angel Naumovski, Dan Serčar, Matilda Sorić, Damir Šaban, Marija Šegvić, Pavle Vrkljan, Domagoja Zovak…

Sve naše predstave pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 13:31