PLESNI STUDIO EDITE CEBALO

Zanima li vas ples? Provirite na natjecanje mladih koreografa, ima tu svega, od baleta, preko jazza, hip hopa...

 Plesni studio Edite Cebalo
 

ZAGREB - Plesni studio Edite Cebalo već tradicionalno, gotovo desetu godinu za redom, organizira jedinstveni događaj – Natjecanje mladih koreografa, koji će se ove godine održati 19. svibnja (nedjelja) u 11 sati u prostorijama studija u Medulićevoj ulici broj 30. Ulaz je besplatan, a svi koje zanima ples mogu se slobodno pridružiti.

Riječ je o, kao što mu ime kaže, natjecanju koje se odvija u samom studiju i na kojeg se sa svojim koreografijama mogu prijaviti polaznici studija. Bude tu svih plesnih tehnika: od baleta, preko jazza, hip hopa... Jednako tako prijavljuju se polaznici svih uzrasta: od najmlađih, koji svoje koreografije osmišljavaju uz malu pomoć svojih profesora, pa sve do onih najstarijih, koji to rade posve samostalno.

- Ideja da pokrenem ovu vrstu natjecanja pala mi je na pamet iz prostog razloga što mi se čini da djecu i mlade u našem gradu nitko, ili malotko, potiče da se okušaju kao koreografi. Nije to lagan posao: moraju odabrati glazbu, smisliti pokret, urediti kostim... Sve je zapravo na njima i premda se sa strane možda čini da je to lako, nipošto nije. Zahtjeva to veliku količinu znanja, ali i hrabrosti – kaže Edita Cebalo, osnivačica i vlasnica studija.

Plesni studio Edite Cebalo

Dodaje kako joj je veliko zadovoljstvo, kao i drugim pledagozima iz njenog studija koji sjede u ocjenjivačkom žiriju, promatrati kako plesači odrastaju – njihove su koreografije ozbiljnije i složenije. Baš kao što se mijenjaju kao osobe, tako se mijenja i njihov ples.

- Uvijek sam mislila da treba poticati mlade da se plesom izraze na svaki mogući način i sretna sam što organiziramo ovo natjecanje. Premda na natjecanju proglasimo pobjednike i nagradimo ih, uopće nema rivalstva među sudionicima. Svi oni podržavaju jedni druge, najglasnije navijaju za druge plesače i zapravo su sretni samim time što sudjeluju. Možda zvuči kao klišej, ali mi u studiju njegujemo taj obiteljski duh i mislim da se to najbolje vidi upravo na ovom natjecanju – ističe Edita Cebalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:49