APLIKACIJE

‘Šuma Striborova’ i ‘Neva’ na iPhoneu

Nakon ‘Priča iz davnine’ slijede aplikacije ‘Interaktivni klasici’ i ‘Mice’

ZAGREB - Bračni par Helena i Zvonimir Bulaja šire platformu za svoja jedinstvena digitalna izdanja za djecu pa će se velika djela klasične glazbe i priče Ivane Brlić Mažuranić nositi u džepu i školskim torbama. Bulaje, naime, najavljuju skoro lansiranje iPhone aplikacija za “Priče iz davnine” i serijal “Interaktivni klasici”.

“Šuma Striborova” bit će prva interaktivna priča Ivane Brlić Mažuranić za iPhone koju će Bulaje izdati kao aplikaciju, a razvijaju je u suradnji sa zagrebačkim programerom Hrvojem Manzom, prema crtiću Alistaira Keddieaja, autora “Šume Striborove” na interaktivnim CD-ovima “Priče iz davnine”.

Nakon Stribora slijedi “Neva” koju je crtao Edgar Biels i druge bajke iz “Priča iz davnine.” Najzabavniji dio aplikacije, najavljuju Bulaje, bit će opcija koja omogućuje korisnicima da sami naprave svoj crtić.

Za iPhone se razvija i novi projekt “Mice” (“Cat Time Stories”) koji se radi paralelno na hrvatskom i engleskom jeziku, sa 30 kratkih priča o pustolovinama mačjih likova koji traže zakopano blago, ljude vlasnike, izbjegavaju pse i rade sve što rade mačke. Autorica likova i animatorica “Mica” je Dea Jagić, a glazbu radi Christian Biegai.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:35