LAŽNI LAUREAT

Aktivisti prevarili cijelu Srbiju: Dobrica Ćosić 15 minuta bio uvjeren da je dobio Nobelovu nagradu!

Srbijom je kao požar odjeknula vijest da je Dobrica Ćosić dobitnik ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost. Ćosić je na službenim stranicama NobelPrizeLiterature.org opisan kao 'očevidac jedne ere, prorok one koja tek dolazi', javlja Blic .

I dok su srpski portali objavljivali senzaciju, Nobel je proglasio pravog pobjednika, pjesnika Tomasa Transtromera iz Švedske. Vijest je ubrzo zamijenila onu lažnu, a oni koji su obratili pažnju mogli su vidjeti kako je prava stranica Nobelove nagrade NobelPrize.org , dok lažna stranica samo nalikuje na original.

Sve je zapravo bila smicalica, kako su se nazvali, 'neplaćenih, samoorganiziranih web aktivista', koji su htjeli iskoristiti naivnost medija kako bi skrenuli pažnju na 'opasan utjecaj političara i pisca Dobrice Ćosića koji je i ove godine u domaćoj javnosti spominjan kao ozbiljan kandidat za Nobelovu nagradu'.

Aktivisti skreću pažnju na činjenicu da je Ćosić godinama bio povezan sa političkim vrhom bivše Jugoslavije, a onda se umilio Miloševiću da bi i danas imao veliki utjecaj.

- Vjerujemo da su misli i političko djelovanje Dobrice Ćosića duboko isprepleteni s opasnim sistemom vrijednosti, koji ne prestaje da nam prijeti - poručili su anonimni aktivisti koji su na 15 minuta uvjerili Dobricu Ćosića da je dobio Nobela iz književnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:08