OBLJETNICA PJESNIKA

ARSEN DEDIĆ Slavni kantautor gost 'Poezije u dvorištu' uoči rođendana

 Sučić/CROPIX
Večeras u 19 sati gost Poezije u dvorištu je Arsen Dedić (Šibenik, 28. srpnja 1938.), hrvatski književnik, prevoditelj, pjesnik i kantautor

Program 'Poezija u dvorištu' otvaranje je novoga mjesta govorenja, čitanja i slušanja, najavljuje Centar za knjigu, organizator ovog programa koji se odvija u zagrebačkom Caffeu u dvorištu, u Žerjavićevoj ulici. U potrazi čitateljskog iskustva užitka u teksta namjera 'Poezije u dvorištu' je biti u "zoni živoga".

Večeras u 19 sati gost Poezije u dvorištu je Arsen Dedić (Šibenik, 28. srpnja 1938.), hrvatski književnik, prevoditelj, pjesnik i kantautor. Autor je i izvođač brojnih šansona te pobjednik mnogih festivala. Uz glazbu, objavio je niz zbirki lirike. Skladao je i pisao i za televiziju, film i kazalište. Prevodio je i obrađivao poznate šansonjere i autore, poput Gina Paolija, Sergia Endriga i drugih. Njegove pjesme su prevođene i obrađivane od strane mnogih izvođača. Veliki dio njegova opusa čini primijenjena glazba za TV, film i kazalište. Član je Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatskog društva pisaca.









O zavičaju

Zavičaj radi samo u srpnju i kolovozu.

Moj zavičaj je onoliko koliko ja odredim.

Zavičaj mi ne može odrapiti nekoliko godina naklonosti –

uvjetno.

Sunce tuđeg neba dalo je sjajnih rezultata.

Zavičaj je naivan.

Utrapi mu se tko god stigne.

Zavičaj ima skroman glazbeni ukus.

Najlošiji tekstopisci drmaju zavičajem.

Zavičaj ima kvadraturu vikendice.

Ljubav prema zavičaju je neuzvraćena.

Zavičaj na putu.

Zavičajem protiv zavičaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:57