BUNA U KULTURI

BIVŠA MINISTRICA PROTIV NOVOG MINISTRA Prosvjedu pisaca protiv izbora Zlatka Hasanbegovića pridružila se i Andrea Zlatar Violić

Zadar,290912Ministrica kulture prof. dr. sc. Andrea Zlatar Violic na radnom sastanku sa zadarskim gradonacelnikom dr. Zvonimirom Vrancicem i predstavnicima zadarskih kulturnih ustanova u gradskoj vijecnici.Na fotografiji: ministrica Andrea Zlatar Violic.Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
 Luka Gerlanc / CROPIX / Gerlanc 2012
Potpisnici smatraju da je jedini povod za njegov izbor na tu funkciju da "svoj mandat posveti ideološkim zaoštravanjima i čistkama"

Pozivu na prosvjed protiv izbora Zlatka Hasanbegovića za ministra kulture, koji je objavilo Hrvatsko društvo pisaca na svojoj web stranici u petak 22. siječnja, pridružila se i bivša ministrica kulture Andrea Zlatar Violić.

Budući da novi ministar nema iskustva u upravljanju kulturnim institucijama, kako stoji u pozivu na prosvjed, "te kulturu, kao što je razvidno iz brojnih njegovih izjava, ne poima kao autonomni i kreativni prostor", potpisnici smatraju da je jedini povod za njegov izbor na tu funkciju da "svoj mandat posveti ideološkim zaoštravanjima i čistkama".

Među više od 170 kulturnih djelatnika koji su se pridružili pozivu na prosvjed su Dražen Katunarić, Snježana Banović, Krešimir Pintarić, Emir Imamović, Boris Greiner, Tomica Bajsić, Borivoj Ćosić, Marina Vujčić, Marko Pogačar, Olja Savičević Ivančević, Boris Perić, Ivica Ivanišević, Seid Serdarević, Damir Karakaš, Slobodan Šnajder, Vjeran Zuppa, Nenad Popović, Daša Drndić, Vedrana Rudan, Zoran Ferić, Ivo Brešan, Velimir Visković, Delimir Rešicki, Nadežda Čačinovič, Josip Mlakić, Jadranka Pintarić, Tena Štivičić i Ivo Štivičić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:07