BIJEG U UMJETNOST

CARSTVO NEMOĆI Nagrađivana književnica Tatjana Gromača dolazi u Zagreb predstaviti svoj novi roman

 Goran Šebelić / HANZA MEDIA
 

Tatjana Gromača gostovat će u petak 15.12. u Zagrebu kako bi predstavila novi roman 'Carstvo nemoći'.

U knjižari Znanje, Gajeva 1, Tatjana Gromača potpisivat će novi roman u 17,30 sati, a u 19 sati bit će gošća programa Cruising sa Srđanom Sandićem gdje će razgovarati o javnom, intimnom, (pseudo)romantičnom, nonkonformizmu i drugim temama njezine književnosti i žurnalistike.

Pokuša li netko u današnje doba zadržati djetinju naivnost i čistoću pogleda, nevinost srca i plemenitu patetičnost, pokuša li dopustiti sebi ranjivost, riskira da ga se ismije. U svom novom romanu Tatjana Gromača, izbjegavajući larpurlartističko lamentiranje, preuzima taj rizik i iznalazi smjelosti za poniranje u dubine vlastite duše te ukazuje na umjetnost kao pribježište u svijetu u kojem je dobrota iznimka, a razočaranje konstanta, kako stoji u prikazu knjige.

Tatjana Gromača autorica je sedam knjiga poezije i proze. Nagrađivana je nagradama Ministarstva kulture RH Vladimir Nazor i nagradom Jutarnjeg lista za roman godine 'Božanska dječica'.

Rođena je 1971. u Sisku, završila studij komparativne književnosti i filozofije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a od 2000. živi u Puli. Prema romanu Crnac riječki je HNK, godine 2009., postavio nagrađivanu predstavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:09