NAGRADA 'SJEĆANJU ŠUME'

DAMIRU KARAKAŠU STIŽE KOČIĆEVO PERO IZ BEOGRADA 'U vrijeme kada je svijet zahvatila pandemija nečitanja ovo je zaista pažnje vrijedan izuzetak'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 03.11.2017. u 10:51

Zagreb, 250117. Pisac Damir Karakas povodom izlaska nove knjige Sjecanje sume.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

BEOGRAD - Hrvatski književnik Damir Karakaš dobio je za roman "Sjećanje šume" nagradu Kočićevo pero, koju dodjeljuje izdavačka kuća Zadužbina Petar Kočić, a svečano će mu biti uručena 10. studenog na  Međunarodnom sajmu knjiga Interliber u Zagrebu.

 

Žiri  u kojemu su književnici Nikola Vukolić, Miljenko Jergović i Mladen Vesković, jednoglasno je donio odluku da nagradu Kočićevo pero za jesen 2017. godine dodijeli Karakašu, stoji u priopćenju žirija.

 

Ove godine izašlo je iz štampe treće izdanje djela Sjećanje šume pripovjedača, romansijera i dramskog pisca Damira Karakaša. U naše vrijeme kada je interes za knjigu opao i kada je svijet zahvatila pandemija nečitanja ovo je zaista pažnje vrijedan izuzetak, ističe se u priopćenju, koje je potpisao predsjednik žirija, direktor i glavni i dogovorni urednik Zaklade Nikola Vukolić.

 

Karakaš je napisao mozaično komponiran roman o odrastanju, seoskom djetinjstvu dječaka koji otvorenim očima gleda svijet oko sebe. Prema ocjeni žirija, Sjećanje šume Damira Karakaša je inteligentno, zanimljivo djelo moderne kompozicije, dinamičnog ritma, čistog jezika i maksimalne ekonomizacije vremenom i prostorom.

 

Nagradu Kočićevo pero Zaklada Petar Kočić (Banjaluka - Beograd) dodjeljuje četiri puta godišnje (uproljeće, ljeto, jesen i zimu), za visoka dostignuća u suvremenoj književnosti i odanost ljepoti Kočićeve misli i riječi.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo