PJESNIČKA VEČER

DAN BOEHL Američki pjesnik piše pjesme za mobitel dok živi u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti

 Booksa
Dan obilazi grad, upoznaje ljude, razgovara i dijeli svakodnevnicu sa žiteljima metropole. Što primijeti i doživi uobliči u pjesme

Zagrebački knjiški klub Booksa za konac tjedna pripremio je "večer pjesničkog potiranja granica, kako vanjskih tako i onih unutarnjih".

Gost Bookse u petak, 26.2. u 19 sati je Dan Boehl, američki pjesnik koji trenutno boravi u Zagrebu u sklopu Pogonovog programa razmjene umjetnika s Akademie Schloss Solitude. Inače, Dan je i osnivač i urednik nezavisne izdavačke kuće specijalizirane za poeziju, Birds, LLC i jedan je od organizatora popularne Austinske serije čitanja poezije Fun Party te dobitnik stipendija Creative Capital | Warhol Foundation Arts Writers Grant Program, Vermont Studio Center, Akademie Schloss Solitude i Lighthouse Works.

Program razmjene umjetnika se provodi u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti, tako da pjesnik stanuje u zgradi MSU-a. Dan obilazi grad, upoznaje ljude, razgovara i dijeli svakodnevnicu sa žiteljima metropole. Što primijeti i doživi uobliči u pjesme koje se mogu čitati na mobitelu, a možete ih pratiti na Pogonovom Twitteru .

Neke od njih izvest će i na pjesničkoj večeri u petak u Booksi, gdje će mu se pridružiti pjesnici Ana Brnardić, Dorta Jagić i Tomica Bajsić.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:14