DOBITNICA V.B.Z. NAGRADE

DIVLJAKUŠA Marina Šur Puhlovski predstavlja svoj pobjednički roman 'o životu koji curi kroz prste'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 19.06.2018. u 09:30

Marina Šur Puhlovski, dobitnica V.B.Z. nagrade za najbolji neobjavljeni roman, predstavit će svoju 'Divljakušu' u srijedu 20. lipnja u 19,30 sati u zagrebačkom klubu Botaničar (Trg M. Marulića 6).

 

U promociji sudjeluju Marina Šur Puhlovski, Jadranka Pintarić, Olja R. Knežević i Kristina Kegljen, a ulomke iz romana čita Dunja Sepčić

 

Pisan u ich-formi, kao intimna ispovijed, ovaj roman izbrušenom i preciznom naracijom pokazuje kako je zaljubljenost, to stanje prvobitne opčaranosti, daleko od ljubavi, pa čak i sama njena negacija. Radnja je smještena u sedamdesete godine prošlog stoljeća, a glavna junakinja, porijeklom iz osiromašene obitelji − s bolesnim ocem koji ne zarađuje i dominantnom majkom koja zapravo uvijek štiti interese muškaraca − zaljubljuje se u kolegu sa studija, zatravljena njegovom razbarušenošću i umjetničkim senzibilitetom. Ali, ono što je u početku izgledalo idilično, ubrzo se pretvara u moru, a glavna junakinja postaje žrtva jednog beskrupuloznog osobenjaka, kojeg mora materijalno izdržavati i koji, uza sve drugo, često nestaje bez objašnjenja. Da bi ga se oslobodila, mora se osloboditi ‘zatvora’ u koji su je strpali obitelj, okolina, tradicija, bajke... Mora podivljati.

Ovaj (anti)ljubavni roman, kako se ističe u najavi, zapravo je priča o „životu koji curi kroz prste“, o našim životima „u kojima nas nema“, a kad napokon shvatimo što nam se dogodilo − život je već prošao. To je priča o ljubavi u doba oskudice i o vremenu bez ljubavi.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo