DOBITNICA V.B.Z. NAGRADE

DIVLJAKUŠA Marina Šur Puhlovski predstavlja svoj pobjednički roman 'o životu koji curi kroz prste'

Marina Šur Puhlovski, dobitnica V.B.Z. nagrade za najbolji neobjavljeni roman, predstavit će svoju 'Divljakušu' u srijedu 20. lipnja u 19,30 sati u zagrebačkom klubu Botaničar (Trg M. Marulića 6).

U promociji sudjeluju Marina Šur Puhlovski, Jadranka Pintarić, Olja R. Knežević i Kristina Kegljen, a ulomke iz romana čita Dunja Sepčić

Pisan u ich-formi, kao intimna ispovijed, ovaj roman izbrušenom i preciznom naracijom pokazuje kako je zaljubljenost, to stanje prvobitne opčaranosti, daleko od ljubavi, pa čak i sama njena negacija. Radnja je smještena u sedamdesete godine prošlog stoljeća, a glavna junakinja, porijeklom iz osiromašene obitelji − s bolesnim ocem koji ne zarađuje i dominantnom majkom koja zapravo uvijek štiti interese muškaraca − zaljubljuje se u kolegu sa studija, zatravljena njegovom razbarušenošću i umjetničkim senzibilitetom. Ali, ono što je u početku izgledalo idilično, ubrzo se pretvara u moru, a glavna junakinja postaje žrtva jednog beskrupuloznog osobenjaka, kojeg mora materijalno izdržavati i koji, uza sve drugo, često nestaje bez objašnjenja. Da bi ga se oslobodila, mora se osloboditi ‘zatvora’ u koji su je strpali obitelj, okolina, tradicija, bajke... Mora podivljati.

Ovaj (anti)ljubavni roman, kako se ističe u najavi, zapravo je priča o „životu koji curi kroz prste“, o našim životima „u kojima nas nema“, a kad napokon shvatimo što nam se dogodilo − život je već prošao. To je priča o ljubavi u doba oskudice i o vremenu bez ljubavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:26