POEZIJA NA TRGU

Domaći i inozemni pjesnici čitaju svoje stihove u Zagrebu na 5. Festivalu 'Stih u regiji'

 Nikola Vilić / CROPIX
Festival 'Stih u regiji' održava se od 31. svibnja do 2. lipnja

Peti pjesnički festival 'Stih u regiji' ove godine u Zagrebu predstavlja zanimljivu selekciju hrvatskih pjesnika različitih generacija, koji će nastupiti uz pjesničke snage iz susjednih zemalja.

U organizaciji Hrvatskog društva pisaca i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Grada Zagreba u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića i na zagrebačkom Europskom trgu tijekom sljedeća tri dana održat će se čitanja domaćih i inozemnih pjesnika, a sudjelovat će Asmir Kujović, Omer Ć. Ibrahimagić i Amir Talić (BiH), Dragana Tripković (Crna Gora), Nikolina Andova (Makedonija), Anastassia Vekshina (Rusija), Zarja Vršič i Kristian Koželj (Slovenija), Ana Marija Grbić i Bojan Marković (Srbija); Ivan Babić, Željko Buklijaš, Lana Derkač, Petar Gudelj, Hrvoje Jurić, Ivan Herceg, Dorta Jagić, Ervin Jahić, Vladimir Kašnar, Neva Lukić, Sonja Manojlović, Tonko Maroević, Nikica Petrak, Irena Skopljak-Barić, Davor Šalat, Drago Štambuk, Nikola Tadić, Borben Vladović i Predrag Vrabec (Hrvatska).

Festival 'Stih u regiji' otvorit će u utorak 31. svibnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića od 20 sati Ivan Herceg i Ervin Jahić , a zatim će nastupiti kantautorica Dunja Knebl.

Program se nastavlja čitanjima 'Stiha u regiji', s nastupima Nikoline Andove, Ivana Babića, Lane Derkač, Ane Marije Grbić, Petra Gudelja, Dorte Jagić, Vladimira Kašnara, Kristiana Koželja, Asmira Kujovića, Neve Lukić, Sonje Manojlović, Tonka Maroevića i Borbena Vladovića.

Program u srijedu 1. lipnja započinje u 15 sati nastupom inozemnih i domaćih pjesnika na Europskom trgu u Zagrebu, a nastavlja se u knjižnici Bogdan Ogrizović od 20 sati, kada nastupa alternativni rock sastav Mika Male.

Od 20.30 slijede čitanja u kojima sudjeluju Buklijaš, Ibrahimagić, Jurić, Marković, Petrak, Skopljak-Barić, Šalat, Štambuk, Tadić, Talić, Tripković, Vekshina, Vrabec i Vršič.

Program se zatvara posljednjeg dana festivala u četvrtak 2. lipnja matinejom 'Stih u regiji', s početkom u 12 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, pri čemu će sudjelovati Asmir Kujović, Omer Ć. Ibrahimagić i Amir Talić (BiH), Dragana Tripković (Crna Gora), Nikolina Andova (Makedonija), Anastassia Vekshina (Rusija), Zarja Vršič i Kristian Koželj (Slovenija), Ana Marija Grbić i Bojan Marković (Srbija).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:03