ExpErimENT

'FRENDOVI SU MI IZA LEĐA SKUPILI NOVAC ZA TISKANJE. NISU NORMALNI' Erim Bešić u Čeh Pubu u Preradovićevoj predstavio neobičnu knjigu priča

    AUTOR:
    • Davor Butorac

  • OBJAVLJENO:
  • 24.09.2019. u 23:59

Zagreb, 240919.
Emir Eco Besic predstavio je svoju knjigu Experiment u Ceh pubu u Preradovicevoj ulici.
Foto: Dragan Matic / CROPIX
Dragan Matić / CROPIX

Erim Eco Bešić

Knjiga priča “ExpErimENT” autora Erima Bešića, u izdanju Durieuxa, predstavljena je u utorak navečer u Čeh Pubu u Preradovićevoj.

Radi se o zbirci pripovjedaka temeljenih na istinitim, životnim, svakodnevnim zgodama, ali “pojačanima” Bešićevim jedinstvenim hiperrealizmom, stilom u kojem ne nedostaje žargona, a “promakne” mu i pokoji vulgarizam. Bešićeve priče godinama putuju društvenim mrežama na kojima su stvorene čitave zajednice ljubitelja njegova stila.

- Frendovi upitne mentalne uračunljivosti, redom članovi zloglasne WhatsApp grupe “El Grano de la Injustitia”, meni su iza leđa skupili novac i uvalili me u hrpu problema oko izdavanja knjige. Nisu normalni, sad neka cijelu nakladu lijepo i prodaju, duhovit je Bešić, inače doktor znanosti, po zanimanju docent na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu.

Novo izdanje na tržištu knjiga redigirao je Robert Pauletić.

- Konačno nešto zanimljivo i friško u našoj sirotoj i dosadnoj “poticanoj” literaturi. Interesantna pojava, Erim Eco Bešić, neobičan je profesor s fakulteta, koji piše nadahnute kratke priče o lokanju, kockanju, ženskim sisama i gležnjevima, nostalgičnim uspomenama i svakodnevici na drukčiji način, uz dozu briljantnog humora i prepoznatljivog pitkog stila. Nećete se razočarati knjigom, dobro znam jer sam je noćima redigirao kidajući se od smijeha, rekao je o knjizi i autoru poznati splitski enigmat Pauletić.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo