PROMOCIJA U BOTANIČARU

'HOĆEMO LI SUTRA U KINO' Goran Grgić čita ulomke iz novog romana Borivoja Radakovića

Borivoj Radaković
 Bruno Konjević / HANZA MEDIA
 

Izdavačka kuća VBZ u klubu Botaničar ( Trg M. Marulića 6) predstavlja sutra u 19 sati novi roman Borivoja Radakovića "Hoćemo li sutra u kino".

Od svog prvog romana 'Sjaj epohe' Borivoj Radaković uspješno pomiče i tematske i jezične granice unutar hrvatske književnosti. I u novom romanu Radaković piše suvereno i jezično virtuozno, on je upućen i uvjerljiv, čak i kad prelazi granice do kojih obično dosežu naši pisci, kad se hvata tabua koji su u cjelokupnoj dosadašnjoj hrvatskoj književnosti jedva spomenuti. Ljubavni trokut, ljubomora, fluidni spolni i društveni identiteti, seksualni tabui, društvene frustracije, načini na koje se grade i urušavaju naši intimni svjetovi – sve su to teme u koje duboko zasijeca ovaj obimom mali, ali transgresivan i u kontekstu hrvatske književnosti važan roman, kako u osvrtu na Radakovićevu novu knjigu ističe pisac Zoran Ferić.

Glavni je lik romana "Hoćemo li sutra u kino" gimnazijski profesor geografije Slaven, slabo zarađuje, majka ga tlači, ne poštuju ga ni kolege ni učenici, a uz sve to čini mu se da ga supruga vara s kolegom s posla. Sumnja ga izjeda pa je počinje uhoditi i preispitivati cijeli svoj život.

U promociji romana u utorak 6. studenog sudjeluju Borivoj Radaković, Tomislav Brlek, Dražen Ilinčić i Drago Glamuzina, a ulomke iz romana čita Goran Grgić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:15