STEPHANE BOURGOIN

Izdao 40 knjiga, prodao milijune primjeraka, tvrdio da je sve bazirao na intervjuima s najvećim krvnicima svijeta, a sada priznao: 'Sve sam izmislio'

Stephane Bourgoin
 Hans Lucas via AFP

Francuz Stéphane Bourgoin, čije su knjige o serijskim ubojicama samo u Francuskoj prodane u milijunskim nakladama, razotkriven je kao - serijski lažljivac!

Bourgoin je autor više od 40 knjiga i predstavljan je kao vodeći "stručnjak za ubojice u svijetu književnosti", a sudjelovao je i u snimanju brojnih francuskih televizijskih dokumentarnih filmova koji su se bavili tom tematikom. Tvrdio je da je intervjuirao više od 70 serijskih ubojica, čak i da se usavršavao u FBI-jevoj bazi u Quanticu u Virginiji, a javnost je bila osobito potresena njegovom pričom da mu je suprugu 1976. godine ubio čovjek koji je prilikom uhićenja dvije godine poslije priznao još desetak drugih ubojstava.

No, kako piše The Guardian, ispostavilo se da je pisac o svemu - lagao! Nakon što ga je razotkrio anonimni kolektiv korporacije 4ème Oeil, Bourgoin je sad francuskom tisku napokon priznao da njegova supruga zapravo nikad nije niti postojala. Osim toga, on, rekao je sam, nema apsolutno nikakve veze s FBI-jem, nikad nije intervjuirao Charlesa Mansona, susreo se s puno manje ubojica nego što je ranije tvrdio, a nikad nije bio ni profesionalni nogometaš, iako se i tom informacijom svojedobno hvalio u javnosti.

- Sve te moje laži jako su me opterećivale - priznao je prošli tjedan u intervjuu koji je dao Paris Matchu.

- Ja sam zapravo mitomanijak... U potpunosti priznajem svoje pogreške. Sramim se svega - rekao je Bourgoin u utorak za Le Parisien.

Dodao je kako misli da mu je potrebno psihološko savjetovanje, a svoje laganje pokušao je opravdati činjenicom da je, kaže, "oduvijek osjećao kako ga zapravo nitko ne voli".

Objasnio je kako je i zašto izmislio čak i vlastitu suprugu: "Stvorio sam je na temelju Susan Bickrest, žene koju sam nakratko upoznao u baru na Floridi. Nju je 1975. ubio serijski ubojica Gerald Stano, koji je kasnije priznao da je ubio 41 ženu, a pogubljen je 1998. godine".

- Bavio sam se sranjem i kajem se - zaključio je pokajnik Bourgoin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:30