KNJIŽEVNA DRUŽENJA PONEDJELJKOM

LJETO U KNJIŽARI Zločeste žene svjetske književnosti pod palicom Milane Vuković-Runjić

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 19.05.2017. u 16:12

Zagreb, 030713.
U knjiznici Bogdana Ogrizovica predstavljena je knjiga Proust u Veneciji, Matos u Mlecima autorice Milane Vukovic Runjic.
Rijec je o usporednoj biografiji hrvatskog i francuskog knjizevnog velikana. Na promociji su, uz autoricu, sudjelovali Vesna Kusin, Dubravka Oraic Tolic, Ingrid Safranek, Dubravko Jelcic, Zdravko Zima i Predrag Matvejevic.
Na fotografiji: Milana Vukovic Runjic.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / HANZA MEDIA

Milana Vuković Runjić

Kleopatra, Izolda, Laura, Beatrice, Giga Barićeva, barunica Castelli-Glembay samo su neke od 'zločestih' žena svjetske književnosti

U sklopu predavanja, radionica, književnih salona, druženja i razgovora što se od 2012. redovito odvijaju na galeriji knjižari Vuković & Runjić u Teslinoj 16, od ovoga ponedjeljka Milana Vuković Runjić održat će seriju predavanja na temu 'Zločeste žene u svjetskoj književnosti', gdje će kroz laganu “šetnju” književnim remek-djelima od antike do danas ispričati priču o heroinama, ženama koje su zavodile, koje su odlučivale o sudbinama, o kojima se govorilo, sanjalo i – pisalo.

Nakon predavanja polaznici su uz kavi i kolačiće pozvani na neobavezno druženje i pričanje o vlastitim iskustvima čitanja i pisanja, jer se ta dva procesa, prema riječima C. Milosza o “svetim i repetitivnim radnjama”, smatraju neodvojivima.

Prva dama iz nezaboravnih knjiških stranica najavila se za ponedjeljak 22. svibnja u 19 sati,  a prijaviti se možete na mejl [email protected]

ELIPSO

Izdvajamo