ČETVRTAK U BOOKSI

MOST PONAD BURNE RIJEKE Marvelov crtač stripa Dalibor Talajić predstavlja svoju knjigu o borbi sa sinovljevim autizmom

Dalibor Talajić
 Biljana Gaurina / CROPIX
 

Poznati strip autor Dalibor Talajić, koji od 2009. gotovo ekskluzivno radi za Marvel, u četvrtak 10. svibnja u 18.30 sati u zagrebačkom klubu Booksa predstavit će svoju knjigu 'Most ponad burne rijeke'.

No, u ovoj knjizi Talajić ne govori o stripu već o - svom roditeljskom iskustvu.

Kad je njegovu sinu dijagnosticiran poremećaj autističnog spektra, Dalibor Talajić sve je svoje talente usmjerio kako bi otvorio prozore na njegovoj duši. I uspio je - dječak danas ide u peti razred osnovne škole. U knjizi Most ponad burne rijeke (Beletra, 2018.) Dalibor Talajić opisao je prve godine prilagodbe tijekom kojih se borio protiv nevidljivog neprijatelja.

Sugestivnim rječnikom i širokim asocijacijama Talajić piše o životnom iskustvu koje prenosi sinu, o junacima filmova i stripova koji su ga inspirirali i o načinima na koje je uspostavljao komunikaciju s dječakom zatvorenim u svoj svijet. Knjiga donosi poruku nade i pokazuje što se sve može učiniti kako bi djeca s poremećajem autističnog spektra živjela prilagođenije i vedrije, stoji u najavi.

Dalibor Talajić (Sarajevo, 1972.) diplomirao je glazbenu umjetnost na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Prije nego što je postao profesionalni crtač stripa, deset godina radio je kao učitelj klarineta. Stripove je objavljivao u nekoliko hrvatskih magazina, a za američke nakladnike crta od 2005.

Most ponad burne rijeke predstavit će urednica Sandra Pocrnić Mlakar i autor, a razgovor će moderirati Vladimir Šagadin.

Knjiga će se moći nabaviti na predstavljanju po promotivnoj cijeni od 70 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 13:47