GALOVIĆEVA JESEN

Nagrada Fran Galović Moniki Herceg za 'Početne koordinate'

 Ronald Goršić / HANZA MEDIA

ZAGREB - Monika Herceg dobitnica je Nagrade Fran Galović za zbirku poezije "Početne koordinate", a proglašenjem dobitnika u nedjelju je završeno 25. izdanje Međunarodnog festivala književnosti "Galovićeva jesen", održanog od 23. do 28. listopada u Koprivnici.

"Monika Herceg svojom zbirkom na potpuno inovativan, moderan, sadržajno punokrvan te jezično i stilski neviđeno raskošan, a još uvijek komunikativan način, pristupa ustvari staroj temi zavičaja i djetinjstva, i to onog tradicionalnog, ruralnog, podarujući joj novo, cifrano ruho, čime u potpunosti zaslužuje nagradu koja nosi ime velikog joj prethodnika na tome području", stoji u obrazloženju nagrade.

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade "Fran Galović" 2018. za najbolju knjigu na temu zavičaja i/ili identiteta od 61 knjige pristigle na natječaj odabralo je deset finalista, a u odabiru pobjednika pomagali su im čitatelji. U narodnim knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu i Virju čitatelji su mogli glasovati za svojeg favorita među deset ponuđenih, a najviše glasova dobila je Marina Šur Puhlovski.

Na natječaj za nagradu "Mali Galović 2018." ove je godine pristiglo 107 radova iz cijele Hrvatske, a dodijeljena je učenicama Klari Thavenet, Rebeki Crnoja i Loreni Golub.

Književni festival "Galovićeva jesen“ organizira se u čast književnika Frana Galovića (1887 – 1914), rođenog u Peterancu kod Koprivnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:09