NEIZVJESNOST U STOCKHOLMU

'NE JAVLJA SE NA POZIVE, NE ODGOVARA NA E-MAILOVE' Bob Dylan ignorira Nobelovu nagradu, ne zna se hoće li doći na dodjelu

Bob Dylan tijekom intervjua 1965. godine u Londonu
 Evening Standard/Getty Images / Getty Images
Dylan nije odgovorio niti na jedan od e-mailova i telefonskih poziva koje su mu uputili iz odbora za dodjelu nagrade

Prošlotjedno proglašenje dobitnika Nobelove nagrade za književnost burno je odjeknulo diljem svijeta, jer je Švedska akademija odlučila ovogodišnju nagradu dodijeliti rock kantautoru Bobu Dylanu.

No, nije jasno hoće li Dylan doći na ceremoniju dodjele, koja se održava 10. prosinca u Stockholmu. Naime, kako piše Guardian, Dylan nije odgovorio niti na jedan od e-mailova i telefonskih poziva koje su mu uputili iz odbora za dodjelu nagrade.

Sara Danius, stalna tajnica Akademije, rekla je švedskom državnom radiju da je zvala i slala e-mailove Dylanovim najbližim suradnicima, te da je primila vrlo prijateljske odgovore. Rekla je da unatoč Dylanovoj šutnji nije nimalo zabrinuta i da misli kako će se on ipak pojaviti. Bez obzira hoće li doći po nagradu ili ne, Nobelova nagrada za književnost je ipak njegova, rekla je i dodala: "Ukoliko ne želi doći, neće doći. U svakom slučaju bit će velika proslava i počast pripada njemu."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:15