NEOPISIVO

OVO JE NAJGORI OPIS SEKSA 2017. GODINE Žiri impresionirao 'biljarski trokut penisa i testisa': nije jasno koliko točno testisa lik ima!?

 Profimedia, Alamy

Američki pisac Christopher Bollen osvojio je Nagradu britanskog časopisa Literary Review za najgori opis seksa u beletristici za svoj roman Uništavatelji ("The Destroyers"), piše The Guardian. Na drugo i treće mjesto su se plasirali pisci Wilbur Smith i Laurent Binet.

Žiri je Bollena proglasio pobjednikom nakon što su pročitali odlomak iz njegove knjige u kojoj protagonist romana Ian i njegova bivša djevojka uživaju u putenim strastima na grčkom otoku Patmosu.

"Prekriva svoje grudi kupaćim kostimom. Ostatak nje ostaje tako prijatno otkriven. Koža duž njenih ruku i ramena različito je potamnjela poput mrlja od vode na kadi. Njezino lice i njezina vagina se natječu za moju pozornost pa sam bacio pogled na biljarski trokut koji su činili moj penis i testisi", napisao je Bollen, inače urednik u časopisu Interview.

Suci su smatrali da je Bollen na par mjesta u svojoj knjizi pretjerivao u opisima poznatih stvar na nov način. "To je samo dovelo do zbunjenosti. Čitatelju nije jasno koliko točno testisa lik ima", rekli su iz Literary Reviewa.

Časopis je naveo da je konkurencija za nagradu ove godine bila tijesna te su posebno istaknuli sljedeće opise:

  • "Bianca grabi Simonov ku*ac, koji je vruć i tvrd kao da je upravo izašao iz kovačnice čelika, i spaja ga na svoj usni stroj", napisao je Laurent Binet u knjizi "Sedma funkcija jezika"
  • "Zelena se trava uvija oko Terine lijeve dojke dok se njezino glatko tijelo omotava oko Mattyjevog vražjeg torza poput vinove loze. Paraliziran, cjelovit, mramorni kip ljubavnika dopušta da ga praskozorje boja svojim plamenim narančastim preljevom", napisala je Venetia Welby u knjizi "Majka tame"
  • "Poljubio ju je i ona je reagirala te su se granice između njih zamutile, poput dvije vodene boje na komadu papira, spajajući se poput jednog kako bi stvorili nešto potpuno novo", napisao je Wilbur Smith u knjizi "War Cry"

Među prethodnim dobitnicima nagrade našli su se i Giles Coren, Rachel Johnson i Norman Mailer. Coren je svoju nagradu primio sa smiješkom te je rekao da bi volio da je napisao sve odlomke koji su te godine ušli u izbor najgorih opisa. Pisac Tom Wolfe čini se nije shvatio poantu nagradu te se pravdao da suci nisu shvatili njegovu ironiju kada je u svojoj knjizi "Ja sam Charlotte Simmons" napisao "gmizao je i gmizao i gmizao i gmizao jezik".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:14