NI PISMA, NI RAZGLEDNICE

POTPUNO NEZAINTERESIRAN ZA SVE ŠTO SE DOGAĐA OKO NJEGA Bob Dylan uklonio spomen o Nobelovoj nagradi sa svojih stranica

 Getty Images
Prvi put se iz javnog života povukao na vrhuncu popularnosti 1966. godine, nakon motociklističke nesreće

Jedini način na koji je Bob Dylan reagirao na vijest o tome da je osvojio Nobelovu nagradu za književnost bilo je nekoliko riječi na njegovim službenim web-stranicama, gdje je na stranici posvećenoj njegovim pjesmama od 1961. do 2012. godine objavljeno "dobitnik Nobelove nagrade za književnost". No, i tih nekoliko riječi spomena na događaj koji je uzburkao medije diljem svijeta sada je nestalo s Dylanovih stranica.

Kako je već objavljeno, Sara Danius, tajnica Švedske akademije koja dodijeljuje Nobelovu nagradu, kazala je kako je pokušala kontaktirati Dylana putem njegovih suradnika, ali joj se on nije javio.

Nije poznato je li slavni rock kantautor sam tražio uklanjanje spomena na Nobelovu nagradu sa svojih stranica, ali ovakva vrsta diskrecije ne bi bila čudna za Dylana koji je poznat po povučenosti i izbjegavanju "celebrity" statusa. Prvi put se iz javnog života povukao na vrhuncu popularnosti 1966. godine, nakon motociklističke nesreće, a o tome je u svojoj autobiografiji 'Kronike' napisao da je želio "izaći iz utrke štakora".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:39