FRANCUSKI PRIJEVOD

ROBERT PERIŠIĆ SE VRATIO S TERENA Serija predstavljanja 'Područja bez signala' u Francuskoj i Belgiji

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 19.06.2019. u 14:10

Sandorf

Robert Perišić na promociji francuskog izdanja svog romana u knjižari Librebook u Bruxellesu

 

Nakon međunarodnog uspjeha romana Naš čovjek na terenu Roberta Perišića, koji je objavljen na desetak jezika diljem svijeta, za njegov drugi roman Područje bez signala postoji jednako zanimanje inozemnih izdavača i trenutno se prevodi na više jezika.

Perišić se upravo vratio s predstavljanja romana u Francuskoj i Belgiji, za čiju publiku ga je na francuskom objavila agilna izdavačka kuća Gaïa Editions u prijevodu Chloé Billon.

Sandorf

Francusko izdanje 'Područja bez signala'

 

Turneja (8.-16.6.) je započela prije Perišićevim gostovanjem na prestižnom književnom festivalu Étonnants Voyageurs, koji se svakog lipnja održava u gradu Saint-Malo u Bretanji. Ondje je roman premijerno predstavljen, a Perišić je također sudjelovao i u dvije panel diskusije o temama u suvremenoj europskoj i svjetskoj književnosti uz francuske pisce Denisa Lachauda i Alexandrea Lévyja, haićanskog pisca Garyja Victora, alžirskog pisca Adlènea Meddija, i izraelskog pisca Itamara Orleva.

Sandorf

Robert Perišić na književnom festivalu Étonnants Voyageurs

 

Nakon festivala Perišić je prošli tjedan gostovao u dvije briselske knjižare: Chapitre XII i Librebook, od kojih potonja funkcionira kao multilingvalna knjižara s vrlo živim programom predstavljanja pisaca iz cijele Europe.

Turneja je završila proteklog vikenda predstavljanjem romana u pariškoj knjižari Librairie L’Arbre à Lettres u odličnoj atmosferi.

Prve reakcije frankofonih čitatelja i kritike izrazito su pozitivne, izvijestio je izdavač Sandorf.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo