NAGRADA ANTO GARDAŠ

Šest naslova u konkurenciji za titulu najbolje dječje knjige

ZAGREB - Šest knjiga namijenjenih djeci i mladeži izabrano je u uži izbor za književnu nagradu "Anto Gardaš" za najbolji roman ili knjigu pripovjedaka objavljenu u 2017. godini, koja će biti dodijeljena na svečanosti 22. svibnja u Osijeku, izvijestilo je Društvo hrvatskih književnika (DHK).

Na natječaj su prijavljene trideset dvije knjige, a prosudbeno povjerenstvo, u kojemu su bili Diana Zalar, predsjednica te književnici Branka Primorac i Stjepan Tomaš, odabralo je djela šest autorica.

Za nagradu tako konkuriraju knjige Tamare Bakran "Gvalup i druge priče" (Mala zvona), Nene Lončar "Sve o Evi" (Ibis Grafika), Julijane Matanović "Vezanje tenisica s jednom nepoznanicom" (Mozaik knjiga), Magdalene Mrčela "Kako je Flegmarin postao kapetan" (HKDM), Melite Rundek "Letači srebrnih krila" (Naklada SEMAFORA), Jasminke Tihi-Stepanić "Dom iza žice" (Naklada Ljevak).

Dobitnica Nagrade Anto Gardaš, koju organiziraju DHK Zagreb i DHK Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski Osijek, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Županije osječko-baranjska i Grada Osijeka, bit će proglašena 22. svibnja u Osijeku u Knjižari Nova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 23:14