MANIFESTACIJA

Slavni pisac Jo Nesbø predstavlja u Splitu na Mediteranskom festivalu knjige svoj novi roman

 Neja Markičević/CROPIX

Mediteranski festival knjige, koji će se ove godine održati drugi put, od 9. do 13. svibnja na splitskim Gripama, posjetiteljima nudi cijeli niz zanimljivosti.

Njihov najpopularniji gost je svakako norveški pisac trilera Jo Nesbø, a osim njegova gostovanja u planu je 60-ak različitih programa za sve uzraste. Festival će se održavati na čak četiri lokacije: pozornica u velikoj dvorani, mali Bookvarij i Bookvarij smješteni su u Športskom centru Gripe, a dio predstavljanja i razgovora održat će se u slastičarnici Cukarin smještenoj u istom kvartu. Za vrijeme održavanja festivala će se praktično od jutra do večeri moći sudjelovati na panel diskusijama, razgovarati s brojnim autorima, doći na promocije novih naslova, kao i kupovati knjige po promotivnim cijenama.

- Na festivalu ove godine gostuje jedna od najvećih svjetskih književnih zvijezda Jo Nesbø, koji će predstaviti svoj novi roman “Macbeth”, odgovarati na pitanja novinara i posjetitelja te potpisivati knjige - najavio je Mišo Nejašmić, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara, koja organizira festival. Bio je veliki izazov druge godine festivala dovesti veliku zvijezdu, dodaje, i drago mu je što su uspjeli, jer im to govori da postoji interes za ovaj projekt.

- Organizirali smo autobuse koji će dovesti njegove obožavatelje iz Makarske, Sinja, Imotskog... Nitko od onih koji ga žele vidjeti, pričati s njim ili dobiti autogram ne moraju rezervirati svoje mjesto - mi smo pučki festival, otvoreni smo za sve, svi nam mogu doći i mi ćemo za njih sigurno pronaći mjesta - kaže Nejašmić.

Dodaje i kako će se u svim razgovorima koji će se na festivalu održavati fokus biti na tri regije: Kataloniji, Hercegovini i Međuzemlju. Pod ovim zadnjim ne misli se na Tolkienovo Međuzemlje, kaže, nego Dalmaciju, zemlju koja je postala kulisa za snimanje brojnih serija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:18