MJERE PREDOSTROŽNOSTI

Zbog koronavirusa otkazan Sajam knjige u Leipzigu

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 03.03.2020. u 18:36

(FILES) This file photo taken on March 15, 2012 shows a visitor looking at books presented at the booth of an exhibitor at the Leipzig Book Fair on the fair grounds in Leipzig, eastern Germany. - As the city of Leipzig and organisers of the book fair announced on March 3, 2020, this year's edition of the Leipzig Book Fair was cancelled in a preventive measure to avoid the spread of the novel coronavirus. The fair originally was scheduled to run from March 12 to 15, 2020. (Photo by ROBERT MICHAEL / AFP)
AFP

Zbog epidemije koronavirusa otkazuje se Sajam knjige u njemačkom Leipzigu, koji je ove godine trebao biti okrenut i autorima s jugoistoka Europe, priopćili su u utorak uprava Sajma knjiga i grad Leipzig.

„Lajpciški sajam knjiga i grad Leipzig su zajednički odlučili otkazati ovogodišnji sajam“, stoji u priopćenju, u kojem se navodi da je odluke donesena iz „predostrožnosti“ i u dogovoru s gradskim Uredom za zdravstvo.

Michael Kretschmer, premijer savezne pokrajine Saska, u kojoj se nalazi Leipzig, preko Twittera je poručio kako pozdravlja odluku i zaključio kako „sigurnost i zdravlje“ imaju prednost.

Ovogodišnji Sajam knjiga u Leipzigu, koji je tradicionalno okrenut autorima s istoka Europe, ove je godine brojnim programima trebao dodatno otvoriti prostor autorima s jugoistoka Europe.

Time se trebala nastaviti serija posvećena političkim i društvenim promjenama na istoku i jugoistoku Europe prije 30 godina.

S 300.000 posjetitelja Sajam knjige u Leipzigu spada među najveće na svijetu, a poznat je po brojnim javnim čitanjima na mnogim lokacijama u gradu. Održava se od 17. stoljeća.

Sajam je trebao trajati od 12. do 15. ožujka.

U Njemačkoj je dosad zabilježeno 188 slučajeva zaraze koronavirusom.

Izdvajamo