BOOKSA

'ZENOBIJA' I ZBOR DOMAĆIGOSTI Svjetski dan izbjeglica uz potresnu priču o sirijskoj djevojčici Amini koja bježi od rata

 

Predstavljanje grafičkog romana za sve uzraste 'Zenobija' autora Mortena Dürra i ilustratora Larsa Hornemana održava se danas u 20 sati u zagrebačkoj Booksi, na Svjetski dan izbjeglica.

Promocija Zenobije održava se u okviru manifestacije 5. Tjedni izbjeglicaMA, a u sklopu predstavljanja nastup će imati i Zbor Domaćigosti.

Potresnu priču o sirijskoj djevojčici Amini koja bježi od ratnih sukoba u svojoj zemlji, autori Dürr i Horneman ispričali su jednostavno i dostojanstveno. Patnju ljudi koji su ostali bez doma i bez najbližih ova knjiga učinila je razumljivom, a istovremeno i vrlo bolnom za svakog čitatelja.

U 2017. godini Zenobija je osvojila tri najvažnije danske nagrade za dječju književnost i ilustraciju: nagradu Pingpris, nagradu Claus Deleuran i nagradu danskog Ministarstva kulture za ilustraciju za djecu i mlade.

Uz Sandorf, suizdavači hrvatskog izdanja knjige su Centar za mirovne studije i Zadruga za interkulturnu suradnju "Okus doma”. O knjizi će govoriti Marijana Hameršak iz Instituta za etnologiju i folkloristiku te Ivan Sršen i Emina Bužinkić za izdavače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:38